2022-12-15 393 浏览
一直都好想系香港食番啲正宗又好味嘅韩国菜,咁岩就谂起outdark,一年前食过尖沙咀店,觉得好正,原来系旺角弥敦道都有分店,超方便。不过呢间平日晚餐都full ,最好预早订位啊!1.双拼炸鸡我地叫左甜辣炸鸡同埋香蒜蜜糖炸鸡,一上台时有啲吓左一跳,一黎真系好大份,两个人食真系食到好饱,每人都食左超过六件炸鸡,仲要炸到劲香,每一件鸡都好juicy,仲要啲酱好入味,甜辣炸鸡嘅辣度啱啱好,唔会太辣,仲有甜酱平衡番,香蒜炸鸡最欣赏佢蒜味够浓。二黎佢啲薯仔炸到好多元化,有薯条、薯格、旋风薯片,全部都炸得好脆同香。另外,叫双拼炸鸡会送埋调味料,除左点茄酱仲可以有其他调味料,好似蒜香酱、甜酱简,仲有一格切粒嘅西瓜,好欣赏呢个调味酱嘅安排。2.串串鱼糕汤叫呢个汤佢会连埋一个炉送上,所以成煲都保持住暖笠笠,好岩冬天食。煲入面有好多款鱼糕,仲有唔同蔬菜同青口,个底仲有好入味嘅韩式粉丝,当中最欣赏系白萝卜,佢索咗好多汤嘅精华,好入味,而鱼糕仲要用竹签整好,食嘅时候好方便,连埋热辣辣嘅汤,好似系韩国街边食鱼糕嘅感觉!3.泡菜猪肉饭呢个饭上面有半生熟嘅太阳蛋,捞埋紫菜成个饭好好味,同埋啲猪肉都好淋,仲要泡菜嘅比例

1.双拼炸鸡
双拼炸鸡

2.串串鱼糕汤
串串鱼糕汤

3.泡菜猪肉饭
呢个饭上面有半生熟嘅太阳蛋,捞埋紫菜成个饭好好味,同埋啲猪肉都好淋,仲要泡菜嘅比例都好match,食每一啖都有泡菜,有惊喜!
泡菜猪肉饭

最近旺角Outdark有新营业时间 Monday-Sunday 5:00pm-12:00am (Last order 10:30pm)*,可以食晚餐或者宵夜都可以!
双拼炸鸡
串串鱼糕汤