2024-02-15
今次趁着新年嚟到食餐韩国大餐🧧一食觉得食材高质好有水准原来系韩式食品韩印红旗下既餐厅🎎 唔怪得用料特别有质素🩷见到老板同员工都系韩国人味道真系特别正宗😛 服务方面仲要超级友善🥰主动黎帮我地装野食真系服务好到我都唔好意思😅想食正宗韩国菜真系好推荐☺️⭐️ 300C石板韩式海鲜炸酱面 🦐炸酱面味道浓郁而且面条够弹牙🍝一直用石板热住好有镬气🪨 加上鱿鱼同大虾等嘅材料都好新鲜🦑 老板娘仲教咗个隐藏食法加D白饭落去一齐炒🤣虽然好多Carb 但真系好惹味🔥⭐️ 韩式糖醋肉 🥓糖醋骨喺香港已经越来越少见🍬呢度嘅酱汁比例甜酸到调校得好平衡🍓加上排骨肥瘦适中入晒味🍖⭐️ 特选锦山牛排骨汤配饭 🥩秋冬嘅季节一饮落去非常滋补🍂黎自韩国既人参嘅味道带甘香🪴每一口汤都带自然嘅清甜💚好有家庭嘅温暖感⭐️ 柚子炸鸡 🍗用咗来自韩国嘅夏林鸡🐔炸完既肉质都保持嫩滑唔会好干🤪 加上柚子嘅调味比较清新唔会太油腻🍊⭐️ 韩式芝士煎蛋卷 🍳芝士溶入煎蛋入边真系好香好有拉丝既感觉🧀️加上蕃茄酸酸甜甜反而几开胃🍅特别一赞佢附送嘅前菜都好有心思🍱来自韩国嘅泡菜调味适中唔会太咸🌶️另外特别钟意豆腐同莲藕都好有水准
⭐️ 300C石板韩式海鲜炸酱面 🦐
⭐️ 韩式糖醋肉 🥓