2022-10-13 105 浏览
上次同朋友食明炉乌头意犹未尽🤤,今次同J生两个人食到过瘾!我地拣咗系奥海城嘅「泰爸爸」,因为地点方便,环境又舒服,带狗嘅朋友可以坐露天座位🐶,秋风起又唔怕热。店员姨姨都好有礼貌,听到佢地用泰文沟通,有一𣊬间去咗泰国旅行嘅感觉🛺————————————————👅 泰式明炉乌头($168)👍🏻只要叫咗呢个菜式,成餐饭都好有气氛,堆满泰式香料同肉碎,乌头好厚肉🐟,肉质鲜嫩,想食少少辣就沾少少泰式酸辣汁👅 鲜菠萝海鲜炒饭($98)👍🏻海鲜主角系青口肉、虾仁同鱿鱼,重要配角系肉松、提子干同腊肠🍍,口感丰富,饭粒炒到粒粒分明👅泰式黄咖喱薯仔牛腩($98)👍🏻 黄咖哩椰香扑鼻,幸运得到牛筋腩部位,淋到化开嘅薯仔吸晒啲咖喱汁🥔,应该叫多一碗白饭👅 泰式薄饼($38)👍🏻 有咖喱又点少得泰式薄饼,最正嘅食法系沾满咖哩汁🌮,再夹一件牛腩,香脆惹味👅 泰式炒椰菜苗($78)👍🏻 椰菜苗食泰国嘢系必食🥬,苦苦哋又好爽口,加埋啲冬菇更香口————————————————🚩总结:正宗风味嘅泰国菜🇹🇭———————————————— 🌟注意:餐厅入口喺商场外面,要系三期搭电梯落到地下,步出街外转右手面就到—————

————————————————
👅 泰式明炉乌头($168)

👅 鲜菠萝海鲜炒饭($98)

👅泰式黄咖喱薯仔牛腩($98)

👅 泰式薄饼($38)

👅 泰式炒椰菜苗($78)

🚩总结:正宗风味嘅泰国菜🇹🇭
📍 泰爸爸