2022-10-13
人气食店苏妈·苏妈终于开到嚟铜锣湾啦!佢系主打马来西亚菜式餐厅系用南洋茶室嘅怀旧风格设计,墙上嘅壁画劲有马拉风味!不过我想讲啦呢间餐厅虽然食过几次,我发觉店员嘅服务态度每次来都好差!明明当时有好多张吉枱,又无咩客,都系要你坐张二人枱或者搭枱,每次都坐得好唔舒服又迫!同佢地讲要求换枱佢哋又西面唔理人!又会吹你落单,好似赶住做下一台客咁🙄真系呢种咁嘅服务态度令人好讨厌🤬🤬🤬几好食嘅嘢食都冇用😡怀旧复古嘅茶餐厅文化令到你好似置身喺马来西亚嘅小店一样,好特别!鱼仔将萝卜糕 $52鱼仔酱有少少微辣和胡椒香,个酱做得好好食!萝卜糕系偏淋身嘅,食出嚟个口感好烟韧,当一个小食都唔错几开胃!招牌砂煲老鼠粉 $92呢个老鼠粉做得超好食每次来食必点!因为佢加咗大量花生,肉碎和豉油去炒个银针粉,加埋佢个虾干炒得好香脆,捞埋一齐令到个味道好浓烈,系马拉娘惹菜嘅感觉,甜甜地加小小辣正!个咖喱汁好好食!佢落咗好多花生同沙嗲酱,好浓既沙嗲味,鸡肉串同猪肉串好食啲!牛肉比较老就冇乜特别咖映多士呢个系每次嚟食必点嘅甜品!个咖映斑斓酱真系好浓烈,唔会好甜!配埋个香脆既烤多士和牛油,个斑斓酱爆晒出嚟,真系好好食😋!
餐厅系用南洋茶室嘅怀旧风格设计,墙上嘅壁画劲有马拉风味!
鱼仔将萝卜糕 $52
招牌砂煲老鼠粉 $92