2020-03-15
相信大家对苏妈应该唔陌生 每一次经过都好想试但系见到条队就放弃咗 最先系得深水埗荃湾开得耐啲宜家连旺角都有lu~食马来西亚野一定要试下【椰香咖央多士】多士烘得非常之脆仲暖暖地 可惜我就嫌班兰味唔够酱可以再多啲但系呢个系好食嘅 【马来西亚拉茶】亦系另一样必试 拉茶系用炼奶冲同港式奶茶最大分别我觉得系茶味冇咁多而奶味会多啲 同埋因为系拉茶所以杯茶上边有咁多泡(ू•.• ू) 【槟城福建虾面】汤底十分之浓郁充满住虾膏嘅味道 油面有咬口同汤底一齐食好夹虾都几新鲜呢个不错 【辣死你吗NasiLemak配仁当牛肉】 nasi lemak入面当然有椰浆饭 花生 银鱼仔 青瓜 参巴酱 虾片同蛋 牛肉其实姐系咖喱牛腩咁 椰浆饭好香班兰味 同配料花生银鱼仔捞埋一齐食真系好惹味 但系我觉得个辣椒酱对我完全唔辣可以要就番香港人口味成间餐厅所有辣椒都唔太辣 呢个大推好有马来西亚风情𓂃𓈒𓏸【马拉沙嗲串烧(鸡肉)】呢个真系超推!!!! 沙嗲酱超多味道偏甜 每啖都食到好多酱花生粒 鸡肉好嫩滑 想encore十串 仲有牛同猪拣 【砂煲老鼠粉】呢个真系香港好难揾到 其实姐系银针粉 上面配料有虾米花生银鱼猪油渣猪肉碎同有只生
【砂煲老鼠粉】呢个真系香港好难揾到 其实姐系银针粉 上面配料有虾米花生银鱼猪油渣猪肉碎同有只生鸡蛋 店员话要捞匀晒先食 银针粉好出色因为佢唔会断架出面好多搞两搞就烂晒 呢个仲有咬口 猪油渣同虾米都好香 仲要食落去唔会成嘴油 都系大推!
总括成间餐厅都十分正宗 而且高质素每样食物都非常推介 仲要系💛我念唔到原因唔试 排队都值!(⸝⸝⸝ᵒ̴̶̷̥́ ⌑ ᵒ̴̶̷̣̥̀⸝⸝⸝)