2021-10-29
#韩式eatcovery #尖沙咀eatcovery💡正宗高质韩烧🇰🇷装修唔系行新潮特别路线,而系装潢平实,韩味十足,因为由韩国人主理,职员都系韩国人,当然食物都好韩国水准。🍽 Pork & Beef BBQ Set 小编私心推介呢个二人餐,因为佢有齐晒我想食嘅肉,又唔想大大份去叫,呢个就岩晒,一次过比你试到唔同嘅肉,有烧肉、有调味嘅牛肋骨,仲有比猪扒仲大块又厚肉嘅猪肩肉。每一样肉就算烧完都唔会干,烧熟后仍能保持到肉质嫰滑,外脆内软,又够腍,好香口。食嘅时候仲可以用生菜,加蒜片、辣椒包埋一齐食。仲有健康嘅蔬菜杂菇,可以减少烧烤嘅肥腻感,冇咁邪恶之余成个餐超级丰富同饱肚。点解咁推介呢个2人餐,因为除左烧肉外,仲包左一个牛油果生果沙律同埋泡菜猪肉汤,最后仲有野饮或雪糕选择。🍽 泡菜猪肉汤汤虽然入面有好多泡菜,但饮落唔会太辣,味道好酸酸辣辣,够晒开胃😍 入面仲有猪肉同豆腐,岩晒而家冻冻地饮,饮完就好暖胃。🍽 牛肉石锅拌饭牛肉份量都几多,伴饭入面好足料,包括有泡菜、菠菜、豆芽等等。而饭上面仲铺左好多紫菜和芝麻,食之前捞埋韩式辣酱,辣味香味十足,好开胃😋ps/餐厅系由韩国人经营,所有野都好正宗
💡正宗高质韩烧🇰🇷
🍽 Pork & Beef BBQ Set
🍽 泡菜猪肉汤
🍽 牛肉石锅拌饭
ps/餐厅系由韩国人经营,所有野都好正宗,前菜同韩国一样都会供应好多免费小菜。
另外,餐厅仲会每枱都送煎蛋饼,岩晒钟意食韩烧嘅朋友。
#尖沙咀食咩好 #尖沙咀美食 #好西 #小店 #香港美食# 情侣拍拖食咩好 #情侣拍拖好去处 #打卡 #尖沙咀 #尖沙咀韩式 #相机食先 #韩国菜 #chill #hkfoodie #food #hkinstagram #foodie #hkfoodporn #hongkong #koreanrestaurant #koreanfood #hanchamfood