2023-09-01
食多咗方叔叔,再食其他麻辣火锅,始终觉得唔够味。等挂台风,食餐好嘢庆祝下。鸳鸯锅底,番茄汤同麻辣汤系我嘅最爱,番茄汤可以涮海鲜,麻辣汤底涮肉。可乐同唯怡豆奶,食火锅点可以唔叫嘢饮,解辣一流。鹌鹑蛋,一早倒落汤底,煮耐少少,鹌鹑蛋索晒汤底味道,食落劲好味。美国桶蚝,蚝超级大,差唔多成只巴掌大,煮滚后5分钟可以食。蚝好肥美,落咗辣汤,食落更加鲜甜。重庆耗儿鱼,哩个都要煮耐少少,鱼肉入口即化,同埋冇骨。鳗鱼(白鳝),鳝鱼好大一件,微卷已经可以食,食落弹牙爽口,唔错。小郡肝,已经预先腌制过,处理得几干净,食落好脆口。大刀猪腰片,猪腰片得好薄身,唔好烫太耐,老咗就唔好食啦。猪腰一D都唔腥,处理得好好,加埋辣椒粉更加惹味。纽西兰精品羊肉卷,羊肉肥瘦相间,唔会有羊膻,好味。美国牛板腱,牛肉睇落好高质,微涮已经有得食,牛肉入口好软嫩,牛味都好重,唔错。长城小白猪午餐肉,来方叔叔必叫,食落好重肉味,同埋有少少筋膜,丰富咗口感。干贡菜,贡菜食落劲脆口,放落辣汤,嗦晒汤底辣味,劲惹味。食几多次方叔叔都好,都系辣得好过瘾,食得好满足TIM。
可乐同唯怡豆奶,食 火锅点可以唔叫嘢饮,解辣一流。
重庆耗儿鱼,哩个都要煮耐少少,鱼肉入口即化,同埋冇骨。
小郡肝,已经预先腌制过,处理得几干净,食落好脆口。
纽西兰精品羊肉卷,羊肉肥瘦相间,唔会有羊膻,好味。
干贡菜,贡菜食落劲脆口,放落辣汤,嗦晒汤底辣味,劲惹味。
食几多次方叔叔都好,都系辣得好过瘾,食得好满足TIM。