2019-12-04
二家姐正宗原味麻辣火锅转左新工,当然要同朋友聚一聚,分享下现况,今晚拣左大家既中间点佐敦,不过呢间餐厅原来近九龙站多d。一入铺头已经闻到浓浓麻辣味,食指大动啊!我哋点左鸳鸯锅,中间系普通猪骨汤,周边围住麻辣汤底。(不过中间果part成日都滚唔起)火锅除左食材,酱料都好重要,呢度都算多酱料拣,而且有正宗麻辣火锅要有既麻油同黑醋,不错不错。我哋点左生菜、粉皮同埋大盘牛颈脊。生菜正正路路,新鲜翠绿,食麻辣火锅既必点配料。鱼肚我哋超钟意,吸哂麻辣汤底之余,又保留到鲜味。粉皮呢个系超饱,建议可以2-3点一份,粉皮好QQ,好有口感,而且吸哂汤底,个人系好钟意。牛颈脊呢个都系无得输,亦同价钱成正比。牛肉食落好香口有肉味,而且一d都唔会痴牙,每啖都系享受啊!整体来讲,地点虽然唔系最方便,但个麻辣汤底真系做得唔错、正宗!
我哋点左生菜、粉皮同埋大盘牛颈脊。
生菜
正正路路,新鲜翠绿,食麻辣火锅既必点配料。
鱼肚
我哋超钟意,吸哂麻辣汤底之余,又保留到鲜味。
粉皮
牛颈脊