2022-05-05 716 浏览
🚇尖沙咀呢间🇵🇰巴基斯坦餐厅🍴几有特色,地方又大又舒服😌,提供多款地道🇵🇰巴基斯坦菜,感觉几特别🤩!呢度地方好大,🪑座位濶落,而且播住🇵🇰巴基斯坦音乐,几有异国风情。有一边系落地玻璃好☀️光猛,而且有 bar 枱同 sofa 位可以拣👍。Ice Lemon 🍋 Tea 酸甜解渴🤤茶味香浓,Strawberry 🍓 Milkshake 🍹香甜🧊冰冻有奶香😋。前菜 Golggappe 我系第一次试,感觉几特别🤩又新奇!Golggappe 系 crisp semolina puris filled with sprouts, chilled jal jeera, cumin and mint water,顶个脆球🤤系用粗粒小麦粉整嘅,入面有啲豆芽🥦杂菜等嘅涵料,下面𠮶杯仔🫙系冻香料🌱薄荷水。食法系🫗倒啲香料薄荷水入去个脆球食,成个脆球放入口食有爆汁效果🤩,香料薄荷水咸咸地🌶辣辣地好重香料味又清凉,感觉好特别,值得一试!Chicken Makhni 系奶油🍛咖哩鸡🐓,味道好香浓🤤,口感偏向 creamy 同埋唔系好辣🌶,🐓鸡肉入味而且煮得好软腍😋,高质美味🥰。🧄Garlic Naan 蒜香味浓,

🐓鸡肉入味而且煮得好软腍😋,高质美味🥰。

🧄Garlic Naan 蒜香味浓,入口甘香油润🥰,配 Chicken Makhni 一齐🤤食好 match!

Kesari Rasmalai - saffron flavoured ricotta dumplings, served in reduced sweet milk,个黄色球状物系番红花🌺味嘅芝士🧀波,质感有🤏少少似🧽海绵😆,浸住佢嘅系练奶🥛base嘅香料糖水,入面仲有少少🤏 nuts 几香口,个芝士🧀波会吸收啲糖水,入口🤤偏甜,咬落质感几😂有趣!
午餐