2020-10-10
佐敦一向好多特色小店,揾到呢间岩岩新开印度餐厅,装修咁有气氛,所以就入去试下啦!首先一坐低就会上一道免费小食,但系一道小小嘅菜色,店家都绝对唔会马虎。个薄饼非常脆口,酱汁仲好特别,佢略带酸味,加入左薄荷,入口之后会有少少凉凉地嘅口感同埋清淡嘅薄荷香系口腔到徘徊。呢碗面岩哂好钟意食芫茜嘅你!店家加入左好夕芫茜碎系面头,每一啖面同汤都会食到满满嘅芫茜味。鸡翼嘅皮炸到好脆卜卜,同埋都同左酱料腌左,好入味。厨师将豆卜剪开,将切口位浸入汤头,令豆卜吸满汤汁,一咬就爆汤。另外仲会有生菜伴碟。厨师都好细心,因为怕我地会唔够汤饮,所以特意额外盛多一碗汤俾我地。咖哩非常浓郁,唔会好似有啲餐厅煮到好希咁。同埋佢唔系椰味重嘅咖哩,系满满嘅咖哩香味,感觉上比较贴近印度风味,好正。入面嘅鸡肉都煮到淋身嫩滑,酱汁入面都睇到有唔少嘅香叶系入面,真材实料。叫得咖哩又点可以唔点一个薄饼?今次经厨师推介,呢款马来西亚鸡蛋薄饼。厨师表示呢个薄饼嘅质感较为切合香港人口味,所以都推荐我地试下呢款。佢嘅口感松软,同埋浓浓嘅蛋香,再配埋咖哩一齐食,真系完美呀。同埋份量都好多,图中就系一份嘅份量泥,都只系廿几蚊。餐厅环境好舒适,店家
餐厅环境好舒适,店家对于环境整洁有好高要求,每样摆设都要放到齐齐整整,为客人提供一个最舒适嘅环境用餐。同埋系呢段紧张嘅时间,店家都放置左塑胶帘去隔开每张枱,等客人更加放心用餐。
餐厅都有提供酒精饮品,等客人可以慢愎摸下酒杯底倾下计。
以下系餐牌俾大家参考一下: