2022-02-10
最近好少出街,Throw back返久远嘅一餐🤣⋯当晚同BB仔一齐食饭,带住BB拣餐厅都唔易,最好就family friendly👨👩👧,多数BB仔食物就要自己大。见到BB爸爸妈妈要照顾咗小朋友🤱🏻,甚至等佢瞓着咗先开始食饭,为人父母真系好伟大!我哋四位大人叫咗两个二人餐,所以每个餐点都拣咗两款㗎————————————————👅2人精选晚餐($648/set)🔸沙律/餐汤🔸👉🏻 变咗蓉嘅罗宋汤,浓缩左蔬菜嘅味道👉🏻青瓜丝同沙拉菜🥗,捞埋酸甜醒胃嘅西柚、橙同蕃茄🔸头盘🔸👍🏻法式生牛肉他他半鹌鹑蛋及法包:一直都好想试吓生肉,例如系韩国生肉或者日本马肉刺身🙊,所以今次都系我第一次食生肉嘅初体验。牛肉他他切到好细粒,软软地好绵滑,食中腌青辣椒会有啲辣。配住法包食就似搽酱,无反感无肚痛.👉🏻意大利风干火腿伴蜜瓜:火腿正常,蜜瓜好甜,咁样摆碟都几靓🍽,不过要自己卷就烦啲🔸主菜🔸👉🏻烩美国牛肋肉宽蛋面:牛肋肉烩到好软烂🍝,意粉Okay啦👉🏻鲜蓝蟹肉及芦笋烩意大利饭配鲜虾头膏:蟹肉丝唔重蟹味🦀,意大利饭有鲜味👉🏻炭烧美国牛板腱扒拼香草牛油焗波士顿龙虾尾:龙虾望落好似好大嚿,其实旧肉㓥开咗放上咗上
————————————————
👅2人精选晚餐($648/set)
🔸沙律/餐汤🔸
👉🏻 变咗蓉嘅罗宋汤,浓缩左蔬菜嘅味道
👉🏻青瓜丝同沙拉菜🥗,捞埋酸甜醒胃嘅西柚、橙同蕃茄
🔸头盘🔸
👍🏻法式生牛肉他他半鹌鹑蛋及法包:
👉🏻意大利风干火腿伴蜜瓜:
火腿正常,蜜瓜好甜,咁样摆碟都几靓🍽,不过要自己卷就烦啲
🔸主菜🔸
👉🏻烩美国牛肋肉宽蛋面:
牛肋肉烩到好软烂🍝,意粉Okay啦
👉🏻鲜蓝蟹肉及芦笋烩意大利饭配鲜虾头膏:
蟹肉丝唔重蟹味🦀,意大利饭有鲜味
👉🏻炭烧美国牛板腱扒拼香草牛油焗波士顿龙虾尾:
龙虾望落好似好大嚿,其实旧肉㓥开咗放上咗上个壳到,龙虾肉薄左啲🦞。牛扒还好,Order七成都有啲生。薯菜可以拣薯条/薯蓉/焗薯
👍🏻炭烧美国极黑猪扒拼香草牛油焗波士顿龙虾尾:
猪扒厚身多汁,盐吊起肉味🧂,奶滑薯蓉好好味
🔸饮品🔸
👉🏻接木骨玫瑰花茶:
清甜冰茶,都系加冰好饮啲。另外可以拣冻/热嘅即磨咖啡/茶
👅意大利芝士饼($68)
👍🏻好厚嘅芝士cream,应有嘅酒香同咖啡香都有,用蛋糕片代替传统嘅手指饼
🚩总结:正常水准嘅西餐厅🍴
🌟注意:加一服务费
📍 Chef's Stage Kitchen
地址:荃湾青山公路荃湾段398号愉景新城1楼1056D&1058号舖
🗺地区:#bem荃湾
📥分类:#bem西餐