2021-09-16
上海姥姥有非常多间分店 今次去咗公司附近既一间食 位于尖沙咀星光行 中午时间都有一定人流 但就未需要排队 等餐时间相对较长 侍应系我哋落完餐之后都有同我讲声 如果系返工lunch去食既朋友们 可能要注意下了😣▫️姥姥厚切排骨手制拉面🍜 $65面食TOP1之选既排骨拉面🤤猪扒炸到金黄色〰️💛而且非常厚身 咬落脆而不油 拉面系手制既🤚🏻面条会有粗幼不一 真系有手制feel〰️😳但面质有点过淋🥺可能泡汤太耐 唔烟韧弹牙 呢度有少少失望▫️红油抄手拌面 $65拌面用既面同我既汤面一样 但就无泡淋咗既问题🧐👍🏻红油抄手炒得好靓 红油挂上每条面上 好吸引💓有一定既辣味🌶而又唔会盖过佢应有既香〰️😋同埋有云吞4只 分量都多 但肉质方面就比较普通 食唔到肉既口感 似肉泥咁🥺▫️招牌小笼包(4件) $40小笼包都几推介大家试下 外皮非常薄身 小笼包入面鲜甜多汁😳!肉质都鲜嫩 但又系同一问题 好似肉泥 可能搅得太碎了😣但整体味道都唔错〰️💓
▫️姥姥厚切排骨手制拉面🍜 $65
▫️红油抄手拌面 $65