2005-10-22 10 浏览
以前以为两间店无乜分别, 好似维记咁左右都系自己舖, 点知一食先知呢间好味好多! 近排一连两日食左两次, 第一日试左云吞手搅面, 云吞似上海饺咁, 几多蔬菜几好食, d 面就无得顶啦, 弹牙又够幼身, 汤顶当然系有味精, 但都几好味! +$3 有油菜又系正, 但豆浆就不行了, 无豆味又太甜! 第二日去试赛狗肉削摇面, 赛狗肉有一两成似真狗肉, 因为用的调味料很相似, 咬落颇有口感, 几特别, 但正如前面位食友所讲, 顶隐是无可能的, 好彩我本身不好此, 只是好细个时食过真的, 所以知道真的味道! 但削摇面认真不推介, 很难夹的, 食得很狼狈, 所以都系手搅面啦! 虽然花款较少, 但味道和质素都比隔篱好很多, 令一直以为大家食系浪得虚名的我, 知道真相!!