2010-09-07 32 浏览
朋友放大假, 自己又想食餐好既, 今次就选了比较偏位置的深井其实自己很喜欢去这些小人, 又有去旅行feel既地方 而且好环境令人心情好, 也可以令人增进食欲今次来到想试很久的火锅店, 滚得栈, 订了位, 准时去到, 可能是平日关系, 人不算多~~其实来之前, 做了小小功课做功课即是都系上下openrice 睇下其他人食评啦 先来汤底, 点了海底椰汤底, 个汤底好清, 一点肥油也没有, 未吃前, 朋友和我先行"不"了半碗汤来渴, 好好味呀~~ 出名的牛颈脊, 因只有两个人, 所以只点了例牌, 呢个牛真系冇得顶, 不un, 入口不肥腻, 而牛味重, 正!! 四宝丸, 最正是虾丸, 墨鱼丸, 弹牙非常, 牛丸同鲮鱼丸就普通左d~ 牛柳粒都好好味 水发鱿鱼, 条条都好大条, 好咬口 仲有点左油墨菜, 如果盘菜大碟d就好了, 我炎太少了今餐好满意, 食得开心又满足, 下次一定要叫多d朋友一齐去, 可以点多点其他食物, 我会再encore架

其实自己很喜欢去这些小人, 又有去旅行feel既地方
而且好环境令人心情好, 也可以令人增进食欲

其实来之前, 做了小小功课
做功课即是都系上下openrice 睇下其他人食评啦

牛柳粒都好好味

水发鱿鱼, 条条都好大条, 好咬口

仲有点左油墨菜, 如果盘菜大碟d就好了, 我炎太少了

极正之选, 牛颈脊
水发鱿鱼, 鱿鱼so条条都好大条架