2017-10-21
日本放题个个都试过, 究竟边一间又抵食又好味呢? 真系各有千秋! 刚帮衬完一间日式放题~ 大吉, 等我同大家研究研究! 餐厅在二楼全层, 我哋安排坐卡位, 都算舒适, 唔觉逼夹, 环境整洁!放题时间分为两段, 头段由下午六至八时十五分, 第二段由八时半至十ㄧ时。枱上附有厚厚食物纸, 任君选择! 旁边设有自助茶水站, 摆放多款饮品, 如汽水, 啤酒, 绿茶, 果.汁, 甜品及我至爱益力多。为了节省时间, 我决定边食边等我的朋友!!首先细细只天妇罗炸物到场, 虽然SIZE不算大, 食物质素也不错, 炸浆不太厚, 炸得啱啱好, 唔会过火, 外面卜卜脆, 里面馅料都花款多多, 如虾及松叶蟹钳等等...都很爽口!不久朋友到来, 就开始第二回合~刺身! 毎枱主攻刺身, 必食主打: 鳕场蟹脚, 珍宝大虾, 赤贝及带子刺身等等.....刺身包罗万有, 大虾新鲜又爽甜, siZE要用" 巨 "来形容。至于蟹脚 果真名不虚传, 成支筷子咁长, 仲非常多肉, 鲜甜美味! 赤贝非常新鲜及好有口感, 最重要系爽! 终于我地 照板煮碗order左三次, 真系大快朵頣。当然要试试寿司, 有多种款式, 最难忘系黑松露
当然要试试寿司, 有多种款式, 最难忘系黑松露大虾寿司及海胆带子寿司, 系E间店舗特式, 珍宝大虾配上黑松露, 配搭新颖, 寿司饭啲啲式式, 唔会太多, 可以ㄧ啖放入口里, 正! 而海胆带子寿司, 卖相了得, 大大粒带子上放上海胆, 海胆甜鲜配合帯子爽口, 真滋味! 最后甜品有驰名嘅HaggenㄧDazs 雪糕, 不过系手快有手慢冇!我个人觉得食物不错, 不家不防试试呢间放题。