Sky726

2020-12-04 5751 浏览
餐厅位于旺角弥敦道既大厦,近旺中既位置,交通劲方便,而且个栋大厦全栋都系餐厅,黎开呢头都有劲多唔同选择。今次食呢间西餐厅食物方面有好多款前菜,扒类,意粉等等,连饮品都有多款唔同既cocktail/mocktail/普通饮品。set dinner既话更加系由汤到甜品都有齐哂!但系由于想试佢既鹅肝,所以我地选择左散叫。焦糖低温浸鹅肝鹅肝唔算大件,但两个人分就觉得刚刚好,唔会太腻。佢做到质感好细滑幼嫩,入口即溶,外面仲有层好香既焦糖,口感同味道都做得好好。香煎美国顶级安格斯肉眼扒煎得好靓,牛扒都好大块,厚薄均匀,切落去有肉汁,而且肉味香浓。肉眼既好处就系肉质纤维唔算粗,有口感得黎唔会干柴。另外火候控制都算唔错。配菜既芦笋份量好多,而且幼嫩无渣。薯蓉做得劲细滑,奶味香浓,捞埋肉汁一齐食又有另一番风味~香煎露丝玛莉羊架可选6支骨或4支骨。羊肉唔膻,对我黎讲系小失望,但对大部份人黎讲应该系好事🤔肉质结实有咬口,有弹性,个人认为略嫌熟左少少,但整体黎讲系好食既!Godiva Delight用左Baileys, Godiva dark chocolate liqueur同Cointreau调出黎。入面

焦糖低温浸鹅肝

香煎美国顶级安格斯肉眼扒

香煎露丝玛莉羊架

Godiva Delight
用左Baileys, Godiva dark chocolate liqueur同Cointreau调出黎。入面仲有一粒牛奶造既冰,同朱古力雪糕球。一开始唔捞匀饮,都已经有好香既朱古力同橙酒味,酒味就略为浓少少。跟住捞匀佢饮,朱古力味更香浓,成件事就好似朱古力奶加左少少酒咁,我劲钟意❤️推介比同我一样钟意饮甜酒既女孩子😊

2020-12-01