2018-09-14
男友妈咪生日想食葡菜,醒起美丽华有间靓靓葡国菜餐厅就嚟咗试喇!我哋订位时,都有询问乳猪洗唔洗预订,咁既然推介,一试无妨😛😝嚟到都几full,差不多9成!啲service都唔错,我哋见到想坐另一张枱,佢哋都好welcome(平时有啲会截住你,又话有人订咗,又话已经安排咗😑),所以感觉都几好!我地一行6人叫咗个4人餐,包括咗个乳猪,入面仲包好多嘢,有沙律,餐汤,葡式4人拼盘等,我哋仲额外叫多个炸马介休球(男友妈咪钟意食😛),同砵酒烩牛尾(牛尾可以配饭或猪仔包)! 我就讲讲我有食到𠮶啲,因为实在份量都几多😂1.番石榴沙律番石榴鲜甜👍🏻同个餐汤一齐嚟到,佢完全帮我哋清清个口,因为个汤实在太咸😦😦😦2.餐汤唔知乜汤,但真系好咸😵😵😵😵我接受唔到🤦🏼♀️🤷🏻♀️3.葡式拼盘、炸马介休球入面有炸鸡、炸马介休球、肠仔,炸鱿鱼、仲有个面包😂款式好多,不过个炸马介休球坚咸🙄🙄🙄🙄果然系咸鱼做...其他我觉得还好,正常炸嘢味道!4.乳猪配肥仔炒饭外皮香而脆,肉都好juicy!!👍🏻唔干身!肥仔炒饭我觉得未必人人啱食,有提子干系入面,酸酸甜甜咁,我就一般般😂5. 砵酒烩牛尾超好食🤓😋果然系推介菜式!👍🏻烩得好
1.番石榴沙律
2.餐汤
唔知乜汤,但真系好咸😵😵😵😵我接受唔到🤦🏼♀️🤷🏻♀️
3.葡式拼盘、炸马介休球
4.乳猪配肥仔炒饭
5. 砵酒烩牛尾
超好食🤓😋果然系推介菜式!👍🏻烩得好香好淋,啲汁配饭好开胃!我个人最喜欢𠵱度嘅菜式😛😛😛
6. 非洲鸡
鸡胸唔鞋,嫩口,juicy,唔错!不过好饱喇😂😂😂😂食唔真佢个味😂
7. 甜品
4人set包咗!有4款蛋糕,tiramisu、柠檬🍋蛋糕、木糠蛋糕同椰奶蛋糕(应该系,我食到有啲椰奶味)!我个人认为甜品一般般😅我𠵱个甜品控都唔系好食到...