2024-01-28
突然间好想食蚝🦪 就揾咗喺铜锣湾L square 嘅牡蛎小屋🥰 已经系第二次到访😍 食物仍然keep到质素❤️铁盒烧牛蚝半打🦪 ($240)加拉克莱特芝士(3个)🧀 ($43)话明系牡蛎小屋😎 又点可以唔食蚝wo😆 我哋就叫咗半打烧蚝🦪 其中三只仲加咗芝士😍 啲生蚝超大只👍🏻 有我成只手板咁大🥰 粒粒都好饱满❤️山芋明太子铁板烧🐙 ($78@)外表好似大阪烧咁🥰 入边仲有八爪鱼粒粒🐙 面头仲有只半生熟嘅蛋🥚 仲食到淮山𠮶种爽脆但又黏黏嘅口感😍 再加埋明太子嘅香味👍🏻 正正😎烟熏鹅肝帆立贝🦆 ($198@)两旧鹅肝夹住帆立贝😍 底层再加少少寿司饭🥰 再揾紫菜包住👍🏻 鹅肝嘅表面仲要轻轻炸过☺️ 鹅肝入口即溶❤️ 简直系邪恶之选😎 超正🫶🏻蟹籽三文鱼子釜饭🦀 ($280)有三文鱼子、蟹柳棒🦀 里面仲有好多菇,蟹棒好好食,口感软熟🥰 仲带浓浓嘅海水味❤️ 啲饭软熟带少少饭焦😎 好食🤤
山芋明太子铁板烧🐙 ($78@)
烟熏鹅肝帆立贝🦆 ($198@)
蟹籽三文鱼子釜饭🦀 ($280)