2021-09-01
寻晚同朋友去呢间位于荔枝角既火锅店打边炉😋食到舔舔脷首先讲个汤底🥘汤底系鸳鸯锅:川香麻辣:麻辣味足,花椒辣椒等等都好足料,食得好过瘾花胶浓汤鸡锅:里面真系有大大块花胶,汤底好浓厚,鸡肉超级新鲜嫩滑,好难得打边炉可以食到咁嫩既鸡!十分惊喜!牛肉🥩牛肉叫左2种,本地牛颈脊肉质淋滑,美国极黑和牛封门柳比较厚身,重牛肉味!自家制千层枝竹🫔外表同豆卜有少少相似,将枝竹叠咗好多层,咬落去有满满既汤汁,比一般既腐竹有更浓既豆香味道。招牌四宝丸🍡每一个丸都好味!墨鱼丸弹牙,牛肉丸牛味十足,最特别系食到一粒里面有少少姜蓉既丸,姜蓉加落肉丸里面出奇地夹wor!鲍鱼鸡粒饺🥟鲍鱼好大粒,菇好鲜味,饺子皮薄,食落层次丰富。不过呢个菜前祈唔好放近个炉,唔系有机会痴埋一齐架~🤣手打鱼腐🍢呢个口感比较特别,食落有少少松软,建议用川味锅烚,味道会更出众!豆腐纸🧈呢个用来打边炉真系一流,吸满汤汁,将汤底精华发挥得淋漓尽致!金箔怀旧芝麻卷🌯饭后甜品,芝麻味十分浓,能感觉到芝麻蓉,但系比较甜,如果能减少啲啲甜味就更加好啦!总括而言呢餐食得好满足,环境优美,食物高质,服务态度又十分好!盛赞!
首先讲个汤底🥘
汤底系鸳鸯锅:
川香麻辣:麻辣味足,花椒辣椒等等都好足料,食得好过瘾
牛肉🥩
自家制千层枝竹🫔