2004-07-06
環境: 三可以坐二十人o既爐端燒U形, 門口o既走廊亦有, 門口仲有間VIP room~ 我o地坐o係最入o個張爐端燒, 7:30pm無咩人, 但9:30pm就full house! 終極話toilet好靚o架, 不過我地無去到~ Service:waiter/waitress好有禮貌好主動~ 師傅手勢好了得, 上菜速度o岩o岩好!!食物:西瓜汁- no sugar added~凍檸茶- 好大杯, 茶夠清!牛- 燒得好香, 好爽, 肉味夠濃!鵝肝- 用錫紙包住o黎燒, 味夠濃, 但texture略為粉o左D~ 可能食慣外脆內軟3成熟o既法式煎鵝肝, 唔多識欣賞依D7成熟o既錫紙焗鵝肝~ 明太子- 好甘香~秋刀魚- 睇佢點燒已經好精彩~露荀- 露荀o係錫紙入面出水, 就算有牛油都變得唔夠香~ 只用牛油, 唔用錫紙包住o黎燒會好D~ (我試過)飯團- 有木魚絲, 三文魚, 魚籽等餡料選擇, 我o地緊係要魚籽啦! 外面燒得真係好香, 但咬到牙軟!! 帆立貝- 熟o左D, 有D失望~明太子雞翼- 最鍾意依個!! 外面燒得香就一定要啦, 明太子餡o既調味, 鹹、辣、鮮味o岩o岩好, 好正!! (
Service:
食物:
西瓜汁- no sugar added~
凍檸茶- 好大杯, 茶夠清!
牛- 燒得好香, 好爽, 肉味夠濃!
明太子- 好甘香~
秋刀魚- 睇佢點燒已經好精彩~
帆立貝- 熟o左D, 有D失望~
明太子雞翼- 最鍾意依個!! 外面燒得香就一定要啦, 明太子餡o既調味, 鹹、辣、鮮味o岩o岩好, 好正!! (外面好多都做得唔好)
羊架- 要medium rare, 不過熟o左少少, 肉味唔夠濃~
乾豆腐- OK~
燒蒜頭- 好甜!
用HK Bank credit card有10% off, 埋單$11XX~
Photo album: