(非会员)
2008-11-26
之前系湾仔返工,差唔多一个礼拜食三次。每次必食牛腩饭。牛腩很淋,劲多牛味,肥瘦适中,好多时都系坑腩上,但有时水准参差,可能卖晒坑腩,咁其他部位都要卖架!所以有时会偏硬。份量永远令你满足。汤底超正,会独立上,永远保持水准,少油,重牛味及萝卜味,唔咸,饮得出冇落味精。冬天饮一碗包你暖晒。食过一次净萝卜,充份吸收汤底味,够甜,冇渣,份量充足,10蚊碗,抵食唯一要弹系个饭底,有时会涷,但份量又系好够牛腩面,腩及汤上面讲左,面爽口,冇任何枧水味,24蚊稍贵,相对价钱,牛腩可以多少少,但比起坊间其他牛腩面,可以话物有所值大利系我现时觉得最好食既一间牛腩,小弟未食过九记。所以冇得比较,但我好注重份量,如果一间舖既食物偷工减料,不单会有被人揾笨感觉,而且咁孤寒,咁冇诚意,d野食一定好食有限。但大利既食物份量真系冇得弹,e样都值得比个good佢
之前系湾仔返工,差唔多一个礼拜食三次。
每次必食牛腩饭。

唯一要弹系个饭底,有时会涷,但份量又系好够

• 清汤腩饭,净萝卜