2023-05-27 209 浏览
景霖正宗四川麻辣米线 (白加士街) (佐敦)佐敦白加士街17号伯嘉士大厦地下地点非常方便喺佐敦C出口,C出口行唔使1分钟就到,好彩嘅话揸车仲可以泊街。餐厅都开咗好多年,但依旧可以keep到好干净,职员好有礼貌,一入去就已经招呼我,餐厅座位唔算多,可以自己揾位,如果多人嚟,一张圆枱6至8个都坐到。见隔离枱嘅过桥米线好澎湃,佢个碗系大过个拉面碗,想试多rf野食,米线嗌左鸡肉牛腩萝卜猪润,$38米线,每样菜$7而已,丸类、肉类、蔬菜类、其他,Menu分得好清楚,冷热饮品亦都只不过系加$8而己。米线一上菜系超级热,热烟飘出,汤底非常之有层次,一啲都唔油,可选麻辣或酸辣。鸡肉即系原片鸡肉,唔系谭仔𠮶啲鸡肉碎,牛腩好入味,睇佢只色就知。大力推介猪润,爽口一啲都唔粉,分量仲要好多。另外,嗌左个韭菜猪红,$21而己,也太抵食了吧,仲要超级入味猪红,韭菜新鲜爽,平时出边大排档都食唔到。必要分开嗌份猪红。香草鸡翼,一上菜已经香味扑鼻,除咗外皮香脆好味,鸡肉都有味道,并不是淡戊戊的谭仔鸡翼。好食过谭仔,亦都非常抵食,大家行开佐敦,可以考虑一下,平靓正。
景霖正宗四川麻辣米线 (白加士街) (佐敦)
佐敦白加士街17号伯嘉士大厦地下