同朋友运动完之后喺附近揾咗间餐厅食晚餐~求其点左一个沙律、几个主菜同埋一个甜品首先讲个沙律先,见到个topic会期待d虾系新鲜虾,点知系冰鲜虾,仲要都未完全解冻好,咬落中间仲系冰仲要沙律份量好少,同埋佢只不过系沙律酱捞苹果片,真心唔值呢个价个伴碟都好奇怪,明明佢自己都已经系沙律,但侧边又要配左d杂菜沙律,有种唔知想点嘅感觉华都夫苹果沙律伴鲜虾好彩佢d主菜都几好,个墨汁意粉食完都预左系成个口都变晒黑色架喇佢个意粉本身已经系用墨汁面,加埋个汁都系墨鱼汁,成个味道非常突出而且面嘅软硬度适中,带子又煎得啱啱好,个人觉得值得一试香煎带子配墨汁意粉之后就到意大利饭,个汁好好味,唔会太酸但又食到有蕃茄味d鸡肉都唔会太老,而且配料都几多,口感丰富意式香草辣蕃茄汁鸡肉意大利饭个薄饼都几好,冇令人失望佢系意式薄饼,饼皮好薄好脆,而且都几大个不过我自己觉得唔够多配料,佢话就话系蘑菇,风干火腿薄饼,但成个薄饼都系得一、两片蘑菇蘑菇,风干火腿薄饼最后就系超令人失望嘅传统意大利芝士苹果批因为见佢系厨士推荐,所以本身都好大期望。但一食第一啖已经觉得有阵雪味,而且酥皮唔脆仲要内里芝士味唔浓之余又唔滑,成个批一拮就散
同朋友运动完之后喺附近揾咗间餐厅食晚餐~
求其点左一个沙律、几个主菜同埋一个甜品

华都夫苹果沙律伴鲜虾
华都夫苹果沙律伴鲜虾

而且面嘅软硬度适中,带子又煎得啱啱好,个人觉得值得一试

烧法国带子配自家制墨鱼汁扁意粉
香煎带子配墨汁意粉

之后就到意大利饭,个汁好好味,唔会太酸但又食到有蕃茄味

d鸡肉都唔会太老,而且配料都几多,口感丰富

意式香草辣蕃茄汁鸡肉意大利饭

个薄饼都几好,冇令人失望

佢系意式薄饼,饼皮好薄好脆,而且都几大个

最后就系超令人失望嘅传统意大利芝士苹果批

因为见佢系厨士推荐,所以本身都好大期望。
但一食第一啖已经觉得有阵雪味,而且酥皮唔脆

仲要内里芝士味唔浓之余又唔滑,成个批一拮就散晒

而且以为系个批入面会有苹果粒,但系冇,系得面头果4块苹果片

真系有种比人呃左嘅感觉

传统意大利芝士苹果批
绝不推荐传统意大利芝士苹果批

总括而言,呢间d主菜系几好,但沙律同个甜品真系争左d。
希望店家有机会见到呢个评论的话,之后会改善一下。
题外话/补充资料: d櫈系木櫈比较硬,所以坐得唔舒服
2020-05-29
烧法国带子配自家制墨鱼汁扁意粉