2024-10-14
喺圆方shopping完食完晚饭又想食甜品开心吓,即时谂起Coffee HwaJeon餐厅主打韩式食品,装修舒适优雅,还设有榻榻米嘅卡位,绝对适合打卡。甜辣炸鸡韩式食品,当然唔少得炸鸡,炸鸡份量颇多,而且没有骨,啖啖肉啱晒我,鸡肉没有雪藏味,外层炸得松脆,不油腻,加上酸甜度适中嘅酱汁,真系食唔停口。粟米牛角包窝夫钟意粟米嘅真系啱晒,牛角包窝夫外层松脆,内里松软,配上云呢拿雪糕和香浓嘅粟米酱汁,味道一绝,还有数片超甜烧粟米,钟意食粟米嘅真系要试吓。1香浓伯爵茶刨冰当店.员将刨冰放上餐枱,我和朋友都哇咗一声,刨冰起码有半呎高,外层淋上炼奶和香浓嘅伯爵茶粉,刨冰好绵好滑,食落好似饮紧冰冻嘅伯爵茶,食到中间嘅时候有惊喜,刨冰里面原来黑糖蕨饼,还有伯爵茶味嘅慕丝,味道真系好有层次,超满足。1韩国柑橘梳打最初以为系樽装饮品,原来真系用上新鲜嘅柑橘调制出来,够晒解渴。药果肉桂枫塘咖啡第一次饮到味道咁丰富嘅咖啡,估唔到咁匹配,我谂系依间餐厅先有得饮。
甜辣炸鸡
粟米牛角包窝夫