2023-07-26
#铜锣湾美食 除咗 #蛋糕 #正餐 同样有惊喜嘅 @lifetastic.official 😍平时食得多佢嘅蛋糕 但真系第一次食佢正餐 质素都同样不错👍我哋嗌咗Tom Yum Seafood Linguine 🥘呢个真系一摆入口对眼有发光🤩啲意粉好挂汁好浓味!满满嘅 #冬阴公 味 海鲜份量都好多 大推呢个👍👍👍😍另外我哋加配咗餐汤(HK$15) 今晚系甘荀汤 味道好浓郁🤩汤好饮 嘢好食Avocado & Crab Meat Salad with Yuzu Lemon Dressing 🥗柚子味非常突出 非常清新 唔系甜腻嘅感觉 为成个沙律加分不少!🤘🏻🤘🏻Baked Cheese Wagyu Meatballs ☄️巨量芝士舖盖晒啲和牛丸🧀🧀同出面嘅和牛汉堡差唔多 食落口感几扎实🦬虽然系三粒但佢每粒都长洲大鱼蛋咁大粒🤓🤓当然唔少得要食佢嘅 #cake 如果嗌main 可半价加购唷~嗌咗佢signature Watermelon Strawberry Layer Cake🍉每次见到成旧 #西瓜 都好满足 而且无麸质 感觉比较冇负担😚Pandan & Mango Black Rice Lay
平时食得多佢嘅蛋糕 但真系第一次食佢正餐 质素都同样不错👍
我哋嗌咗
Pandan & Mango Black Rice Layer Cake 🥭 我哋本身见到有层 #朱古力 都惊会唔会抢fo 点知都唔会!佢嘅朱古力唔系啲死甜朱古力 而且蛋糕嘅 #斑兰 味好出 好好味 面头嘅芒果仔唔系果肉 系 #蒟蒻 都令人意料不到🤠
今次同朋友 #庆生 拣咗呢到感觉好好 除咗嘢食好食 服务态度都好好👍朋友都话绝对会二访😙
最后再祝多次朋友 #生日快乐 希望佢可以一直幸福快乐🥹
📍 LIFETASTIC
铜锣湾轩尼诗道500号希慎广场3楼326及330-331号舖
#LIFETASTIC #LIFETASTIChk #PetiteCake #ketohk #hkketo #hkketocake #glutenfreehk #HKCakeshop #生酮蛋糕 #生酮甜品 #纯素蛋糕 #无麸质蛋糕 #每日新鲜制造 #健康蛋糕 #宠物蛋糕 #hkig #hkfoodie #foodstagram