2019-07-23
之前同男朋友去咗北角行街街,谂住揾下啲唔同啲嘅米线食。我地见都冇乜食过青藏菜 ,就决定试下呢间餐厅!虽然间餐厅叫做青藏牛肉面,但系佢都有提供羊肉面嘅。话说我同男朋友都钟意食羊肉,所以search到呢间嘢有羊肉食嘅时候简直双眼发光!睇完menu,我地梗系嗌两碗羊肉面嚟食啦!面类系有得拣扁面同拉面嘅我同男朋友都拣咗扁面因为比较钟意食啲粗啲嘅面条。碗面一嚟到,不得了!上面超多芫茜!钟意食嘅朋友一定会好兴奋!唔食嘅朋友记得落单嘅时候就要讲走芫茜啦。羊肉都算淋, 啲面都唔会煮到烂溶溶,都几有咬劲架! 汤底方面系比较偏清淡嘅,食开重口味嘅朋友可能就唔太适合。 不过性价比真系几高下。我地仲叫咗两个小食,分别系青藏串烧翠玉瓜同埋青藏蒜蓉烧茄子。茄子一嚟到,我哋都非常满意!茄子上面铺满好多蒜蓉,而且仲有少少孜然粉,超级惹味。 串烧翠玉瓜都几出色, 上面亦都系用孜然粉嚟调味。 烧得啱啱好,唔会太干,咬落去仲有啲喷汁添! 呢餐食到肚腩都飞哂出嚟!满足!