2015-06-09
宜家打边炉已不再是任食为主了~愈来愈嘴馋, 重质而不重量. 所有由朋友介绍下, 就嚟到呢间路边锅. 豪食一番, 试一试佢. 今晚既主题系我最喜爱的海鲜. 一个大fit既汤底, 绝对是打边炉既精髓所在. 而呢个自家招牌锅的新鲜程度简直是前所未有既鲜甜, 绝对可以当汤咁饮. 要有这种鲜味, 当然材料一定要是够新鲜同有份量啦! 劲多既花甲, 加上食吾完既蟹膏! 小女子从未见过一只蟹可以有咁多膏!! 加上什菌吸哂了味, 感觉实在太丰富了!! 打边炉必食既肥牛又点小得呢, 我地两样都叫哂!一于继续豪! 美国肥牛既牛肉味比较重, 不过本人就比较欣赏本地牛, 味道刚刚好, 最紧要系它入口即溶!!! 令到自己一件接一件, 不得之了~ 有惊喜! 想不到样子比较平庸, 但鲜味十足, 鱼味搭够, 肉质结实!!! 值得推介!快靓正的贵花蚌! 快熟, 鲜味, 爽口! 吸埋D汤底, 将其鲜味再推上多一层! 又系食完忍吾住要食多件! 见吾系道道有, 所有就试一试.都比较睇彩数啦, 我地食同一碟, 但我食果粒既咸旦就特别多, 所以当然是美味十足啦. 但友人的就只有很小咸旦. 但其实都几特别既~ 总结来说, 打边炉爱好
[招牌什菌花甲蟹锅]
[美国本地肥牛]
[白鳝]
[贵花蚌]
[咸旦丸]
总结来说, 打边炉爱好者绝对值得一试, 食物有诚意又足料. 由于我地系豪食既关系所以, 价钱比较贵. 而位置系有些不方便, 但要揾好野食系要付出小小吧~