2023-10-02 623 浏览
今晚同一班朋友去佐咗赤柱德国啤酒节King Ludwig 食好嘢。一入到去就好惊喜,因为餐厅布置得好靓,我最钟意佢蓝白色嘅布置,真系好似去咗德国啤酒节咁样。餐厅主人仲特意喺德国各地搜罗不同的古董放在餐厅的一个角落供大家打卡,真系好值得来,打卡一流😍我哋八个人叫咗主菜Meat Platter大拼盘,Raclette Cheese, and Braised Beef, 配咗八杯特饮,充满风情。❤️Meat Platter餐厅嘅特色菜式之一就系肉拼盘,佢摆满咗各款精选肉类,包括烤德国猪手、鸡腿、烧烤香肠、烤猪排同烤牛肉。每一块肉都经过精心烹调同调味,保持住肉质嘅鲜嫩多汁。搭配上新鲜蔬菜同酸菜,味道更加丰富。❤️Raclette Cheese呢个系另外一道必试嘅菜式。传统嘅德国菜肴。佢以瑞士雷克勒特奶酪为主角,奶酪经过熔化到浓稠嘅状态,再搭配上新鲜嘅面包、薯仔同酸菜。当你将奶酪倒落食材上时,佢会慢慢融化,散发出香浓嘅奶酪香气同口感。呢道菜带嚟一种独特嘅享受,令人回味无穷。呢间德国餐厅唔单止提供美味嘅肉食,仲有其他正宗德国菜式同啤酒供应。餐厅环境舒适,服务周到友善,系一个适合与朋友同家人共享美食嘅好

❤️Meat Platter

❤️Raclette Cheese

呢间德国餐厅唔单止提供美味嘅肉食,仲有其他正宗德国菜式同啤酒供应。餐厅环境舒适,服务周到友善,系一个适合与朋友同家人共享美食嘅好地方。不论系肉拼盘定系Raclette Cheese,呢间德国餐厅绝对能够满足肉食爱好者嘅味蕾,带嚟一个美食冒险同享受。