2022-10-20 47 浏览
以前朋友住系火炭,每次都买Studio Coffeine既咖啡再上去朋友屋企。原来已经系北角开埋分店。北角分店面积更大,家私主要系木制,加上瓷砖装饰营造出一个和谐嘅氛围。店内提供非常多既咖啡选择,职员将咖啡豆嘅资料写晒喺墙上面,一目了然!- 青酱沙白蚬幼扁面摆盘十足一朵花,沙白蚬至少有十粒,肉质肥厚,味道本身比较淡,配上香浓既青酱就啱啱好。- 咖啡拖肥窝夫波波第一次食波波形状既窝夫,下面有焦糖香蕉,加上蜜糖脆片,真系超级好味😋- Creamy Black 其实系americano,不过blend左所以有一层泡沫,令口感几绵密,而且感觉咖啡味变得无咁强烈。整体而言,甜品最令人印象深刻,食物同饮品都唔错,环境非常舒服。

- 青酱沙白蚬幼扁面
Linguine  Kepah  Clams  with  Pesto

- 咖啡拖肥窝夫波波
Coffee  Toffee  Waffle  Balls