2023-03-21 95 浏览
今日同妈咪出咗旺角行街~晚餐黎到位于登打士街登打士街广场既阿爷八海鲜🦞呢到主打系食新鲜海鲜火锅💗下午五点入座$368位 每位包左鸡煲任食 特色炖汤 时令刺身或者寿司 超级海鲜盒 汤底同埋各类配料🦞第一次黎食真系相当有惊喜🥳坐位舒服 招呼周到 一坐低姐姐就介绍餐牌嘅食品俾我哋知 可以食足两个半钟 !首先餐厅安排咗个炖汤 都几清甜入口甘甘地 鸡味好浓郁 饮得出用咗好耐时间去熬制跟住先上泰式酸辣鸡煲,好香 鸡肉吸收哂泰式酸辣汁嘅味道 真系好正!刺身方面今日餐厅,我转左形式安排咗拖罗寿司 海胆寿司同鱼子寿司 都几鲜甜 口感不错火锅方面😚好快超级海鲜盒送上成个盒都好吸睛 好多款式嘅海鲜有爆膏龙虾 蟹 鲍鱼 虎虾 全部都劲新鲜 鲍鱼仲识郁添!配菜方面 基本上应有尽有 我最钟意食紫菜响铃 脆卜卜 仲有其他海鲜可以任叫 有蟹 圣子王 生蚝 等等!两个半钟头真系由头食到落尾 加$20仲有得任饮汽水添赞好社交平台page 仲有个雪山和牛送 老板教我哋拖拖水就食真系估唔到个牛肉味可以咁突出咁好食!呢间餐厅已经列入左饭堂名单我深信好快又再返黎帮衬大家睇完有兴趣,就快啲book枱试吓啦阿爷八鲜锅 (旺角)旺角登

第一次黎食真系相当有惊喜🥳

火锅方面😚好快超级海鲜盒送上
成个盒都好吸睛 好多款式嘅海鲜
有爆膏龙虾 蟹 鲍鱼 虎虾 全部都劲新鲜 鲍鱼仲识郁添!

真系估唔到个牛肉味可以咁突出咁好食!

呢间餐厅已经列入左饭堂名单
我深信好快又再返黎帮衬
大家睇完有兴趣,就快啲book枱试吓啦

阿爷八鲜锅 (旺角)
旺角登打士街43H号登打士广场3楼