2020-07-14
手作饮品应该已经成为咗好多茶余饭后嘅饮品,而且喺香港真系越开越多所以质素上真系难免会出现好多嘅竞争奶盖一直都系一杯嘢饮嘅灵魂, 尤其是奶盖会系喺饮品之上所以第一啖就已经可以试到究竟奶盖系主角定系茶先系主角而呢一间主打用坚果打做新颖嘅奶盖就真系第一次试甚至系第一次听,可能系奶盖比大众嘅感觉都系比较肥腻嘅嘢所以加啲坚果落去就会叫做健康啲姑且勿论呢一个谂法系唔系正确但可以肯定嘅就系呢一度嘅奶盖真系做得非常之好,我自己就试咗伯爵朱古力坚果奶盖茶,顾名思义即系上面𠮶一层就系用朱古力坚果奶盖而下面就系配合伯爵茶首先整出嚟已经系一杯好有水准嘅饮品而且最特别最特别嘅地方就系店员会比一支小匙羹你目的就系要你不左嚟食先,点解呢因为呢一度嘅奶盖系做到够晒硬,唔系净系用嚟同啲茶混合, 仲可以食㗎真系淡淡都系满足❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️伯爵茶清淡而不失余韵,就算配合咁浓嘅朱古力奶盖之下亦都系𠮶一啖嘅末段开始渗透伯爵味,一切都系由心而发嘅感觉, 甜度亦都啱啱好,大热天时最适合就系用嚟解渴而且系有健康性嘅解渴👍🏼👍🏼