2016-10-10
今日假期,开开心心谂住带妈妈试下新餐厅,我妈一向钟意食越南泰国果啲香口野,所以见今日放假,带佢黎呢度试下午餐。我妈妈叫左个香矛猪扒春卷捞檬猪扒好干⋯捞檬都好干,加左好多鱼露都唔得,而且加太多鱼露会太咸⋯同埋捞檬应该系有basil, mints 等香草吊味,会有生菜增加口感,但佢地乜都无,只有唔新鲜嘅沙律菜⋯十分奇怪食紧佢春卷时,我妈妈咬到「哒」一声,好似沙石碎嘅野⋯我叫佢唔好吞⋯好危险⋯吐出黎先,之后我地揾到粒白色嘅石仔,咁岩有位男职员行过,我问佢,点解春卷入面有石仔?佢接过手话拎入厨房问,之后有个白色眼镜的女职员过黎话系「炒米粒」下?炒米粒?我问可唔可以俾我地睇多次,佢话「我掉左喇」🙄🙄🙄🙄呢啲系咪叫毁尸灭迹??后悔无影到粒石仔出黎⋯纸巾系我妈妈吐出黎,揾到石仔的春卷天气干干地我叫左个蕃茄牛尾汤河,完全无蕃茄味⋯牛尾好干好硬⋯唔好食⋯都有一样好嘅,落单果阵哥哥听到我妈妈咳,主动问要唔要暖水,呢间无良心餐厅好采请到个好员工。
我妈妈叫左个香矛猪扒春卷捞檬
猪扒好干⋯捞檬都好干,加左好多鱼露都唔得,而且加太多鱼露会太咸⋯ 同埋捞檬应该系有basil, mints 等香草吊味,会有生菜增加口感,但佢地乜都无,只有唔新鲜嘅沙律菜⋯十分奇怪 食紧佢春卷时,我妈妈咬到「哒」一声,好似沙石碎嘅野⋯我叫佢唔好吞⋯好危险⋯吐出黎先,之后我地揾到粒白色嘅石仔,咁岩有位男职员行过,我问佢,点解春卷入面有石仔?佢接过手话拎入厨房问,之后有个白色眼镜的女职员过黎话系「炒米粒」下?炒米粒?我问可唔可以俾我地睇多次,佢话「我掉左喇」🙄🙄🙄🙄呢啲系咪叫毁尸灭迹??后悔无影到粒石仔出黎⋯
纸巾系我妈妈吐出黎,揾到石仔的春卷 天气干干地我叫左个蕃茄牛尾汤河,完全无蕃茄味⋯牛尾好干好硬⋯唔好食⋯ 都有一样好嘅,落单果阵哥哥听到我妈妈咳,主动问要唔要暖水,呢间无良心餐厅好采请到个好员工。