2016-04-17 1060 浏览
为食猪喺团购见到呢间餐厅嘅窝夫餐几抵食,就买左两张试下佢。餐厅位于the one 8楼,呢个商场啲好难等,唯有搭扶手电梯一层层慢慢上。餐厅冇明显嘅reception位,现场得3个忙到踢晒脚嘅楼面侍应,等左一阵侍应终于得闲理我地喇。餐厅内部装修几有格调,靠窗位置仲可以睇到街景。枱同枱之间嘅距离亦唔会太近。餐牌选择都唔算少,有甜品有咸点仲有all day breakfast。我地嘅团购券只可以拣窝夫餐,于是我地就拣左一咸一甜,分别系绿茶窝夫同窝夫三明治。餐包括餐汤/沙律,主菜同一杯饮品。餐汤-洋葱汤: 碗汤一上枱个样十分朴素,自己加左啲黑椒吊一吊味。味道方面,洋葱味唔算太浓郁,一般般啦。绿茶窝夫: 卖相精美,分量适中,绿茶窝夫伴以红豆雪糕,忌廉同红豆。窝夫外层虽然唔算脆,但做到内部松软少少湿润唔会太干。配搭嘅红豆雪糕颇有牛奶味,而且食到红豆粒。忌廉唔够香,打得唔够挺身。红豆大大粒而且煮得够粉。配料整体合格,窝夫质感唔错可惜嘅系绿茶嘅味道人工,系香精味而冇绿茶香味,当然亦冇绿茶嘅甘味。总括黎讲有一般甜品店水准。窝夫三明治: 份量比较细,女仔食应该都足够,但男仔就一定唔够啦。三文治有两层,每
为食猪喺团购见到呢间餐厅嘅窝夫餐几抵食,就买左两张试下佢。
洋葱汤
绿茶窝夫
窝夫外层虽然唔算脆,但做到内部松软少少湿润唔会太干
。配搭嘅红豆雪糕颇有牛奶味,而且食到红豆粒
窝夫三明治
三文治有两层,每层有芝士,生菜,火鸡肉同蕃茄,但就唔多觉有餐牌上写嘅洋葱。
切开窝夫时已经感觉到较绿茶窝夫难切,食落窝夫嘅质感比较干,表皮亦有啲硬,比绿茶窝夫逊色得多。三文治整体偏干,入面冇加任何酱汁,芝士亦冇溶,建议加埋附上嘅千岛酱食。呢个咸窝夫做得一般,份量细又比绿茶窝夫贵,如果唔系买左团购,性价比唔太高。
咖啡
跟餐咖啡: 呢杯咖啡等足成餐,催左半个钟以上
。睇黎餐厅人手不足系一大问题,但员工值得一赞,依然保持应有礼貌。
咖啡大大杯,闻落咖啡味浓郁。冇饮开咖啡嘅应该会觉得太过浓有点苦,但饮开咖啡嘅应该会觉得几香浓。
用餐优惠
团购