2017-06-06 87 浏览
母亲节当然要带妈妈食好野,佢平时最中意食上海野,咁岩屋企附近又有一间好似食评唔错既餐厅,即刻二话不说book左先,去到未人齐都可以入住去先,呢点真系唔错😎餐厅员工好nice,会问食唔食得辣,又会推介有咩多人叫既,等我地唔洗心思思谂咁耐haha,前菜叫左鸡丝粉皮,呢个菜好似好简单,但系都好考功夫架,啲汁太多会太咸,太少又会无味,呢个真系岩岩好炒年糕系必叫既,平时食得多韩式炒年糕,今次试下上海既,另有一番风味,配合埋鳝糊,食得岀两个菜既味道好夹,无论系送饭定系斋食都岩晒,唔会太咸!小笼包皮薄多汁,睇得岀系岩岩新鲜一蒸好就上碟,员工仲会好亲切叫我地小心热,要记得用匙巾榜住食呀,唔系一定会穿,个汁好鲜味,又够热,所以叫多左一笼😂怕唔够饱仲叫多左个炒饭,叫黄金炒饭,真系人如其名,好似黄金咁,粒粒都炒得好干身好香,啲咸蛋黄唔会太咸,成个炒饭都几足料,份量都唔少架,一人一碗仲有剩,可以添下饭,食埋呢个真系几满足,最后仲叫左银丝卷同酒酿丸子,两个都唔会太甜,岩晒追求健康既屋企人总括黎讲,食完呢次之后,我地屋企已经将呢到变左饭堂,每个礼拜点都黎番次😂呢到有好多唔同既菜式,可以逐样逐样慢慢试,就一定唔怕闷

总括黎讲,食完呢次之后,我地屋企已经将呢到变左饭堂,每个礼拜点都黎番次😂呢到有好多唔同既菜式,可以逐样逐样慢慢试,就一定唔怕闷啦😇
庆祝纪念
母亲节