2019-05-25 356 浏览
今日先得闲写食评😅前几日男友补祝请佢妈咪食母亲节大餐,带埋我去,我有口福喇😍~嘻嘻!男友知佢妈咪同我都钟意食海鲜,特登叫咗间餐厅嘅新菜式「原只波士顿龙虾鲍鱼海鲜锅配多士」(哗,个名长到呢~如果唔系有影餐牌都唔记得🙈),不过呢个海鲜锅有一样野我实记得,就系⋯⋯好好味丫丫丫👍🏼😋  未食之前净系见到个锅乍,Auntie同我一齐🤩「哗~哗~哗~」,之后当然梗系相机食先啦😂!影完后,即刻动手食喇!(我见餐厅里面有俾客人用嘅洗手盆,我先会豁出去用手食乍😆)只龙虾好肥美,成旧龙虾肉拉出嚟放入口,一个字「正」!食到龙虾肉好弹牙新鲜,仲有鲍鱼、青口、鱿鱼,正呀喂!除此之外,推荐俾大家必食嘅就系佢哋嘅甜品,超好味!个晚我哋张枱坐近收银柜,而我个位正正望到出菜位,我远望见到老板娘好细心咁刨柠檬,初头我都唔知佢整紧咩,后来佢将份甜品摆上我哋张枱,我先知原来啲甜品系老板娘自己亲手整,真系不得了~好味到我想问下佢可唔可以教我点整🤣Auntie同我对呢餐非常满意,见到Auntie影咗好多食物相,仲即刻upload上网俾朋友睇,佢笑得好开心,佢开心时男友同我都好开心😁😁😁👏🏼👏🏼👏🏼
2019-05-17
  • 原只波士顿龙虾鲍鱼海鲜锅配多士