2013-05-11 311 浏览
好耐无写过食评..写得唔好希望唔好见怪~临近母亲节,系4月中已经同家姐谂去边到食..系OPENRICE发现到呢间野,见评价唔错就决定泥呢到食..而且因为怕正日多人..所以决定左系5月10日食..系一星期前BOOK位,店员话分时间食.一系就7点前.一系就8点半.我地BOOK左8点问..之后问我地要唔要阿麻鸡同南瓜炆排骨.话系招牌菜..店员未食先推荐..应该系好多人食.之后就要埋..系5月10日当日早左去到..店员话人客未走..大约8:40PM左右入去..环境尚算可以..我地当日坐左厨房隔离..所以好多店员系我地身边出出入入...讲返野食先..我地9个人.一共叫左10个送..(上左)蒜蓉炒时菜(油麦菜).油麦菜爽脆,但蒜蓉原来唔系新鲜蒜,而系炸蒜,可能食唔惯,所以觉得有小小奇怪~(上中)甜酸骨:呢个送系为妈咪而点..味道普通..而且份量唔多..可点可唔点...(上右)豆腐班腩煲:都系为妈咪点..因为佢中意食豆腐..佢D班腩都几多..大大件..味道唔错..(下)阿麻鸡:味道好好,连出街食饭好少赞既爸爸都话好食..而且好有鸡味..佢个汁好正..(上左)三菇扖时菜(白菜):我无食..家姐话好食.
好耐无写过食评..写得唔好希望唔好见怪~

临近母亲节,系4月中已经同家姐谂去边到食..
而且因为怕正日多人..所以决定左系5月10日食..

讲返野食先..我地9个人.一共叫左10个送..

(上左)三菇扖时菜(白菜):我无食..家姐话好食..

(上中)虾酱蒸肉片(猪肉):超咸..无咩虾酱味..系放好多盐果只咸..系肉片下面铺左豆卜.同肉一样色.系咸到苦..

(上右)西柠鸡:炸得几好食...如果柠汁多D..泥个都系一个几好既送..
(下)南瓜炆排骨:原只上..个样好靓..味道都好好..佢个南瓜真系好林..
一开始食时无切个南瓜..之后先切时唔够汁..佢D汁文饭好正..
(上左)蟹肉蛋白炒素翅:味道清清地..蛋白又唔会炒得太老..而且几大碟..

(上中)肥牛粉丝煲:基本上我去边都会叫..味道好好..而且D肥牛唔系真系打边炉果D,似牛肉片..好滑唔会老..
(上右)竹蔗茅根水:店舖送既..好甜..应该放左好多糖....
整体呢讲..呢间野既野食几好味..而且好抵食..除左阿麻鸡(一只$190)同南瓜炆排骨($92)..
其他送都系$50~$80左右..食左大约$1000左右..我地提议父亲节都过泥食..爸爸竟然无反对

而且为左庆祝母亲节..我地仲买左个雪糕CAKE..
妈咪仲好开心TIM~

最后...祝天上母亲...
母亲节快乐~
2013-05-10