2021-05-04
粉红色嘅食物-赏花尝花馔系列,卖相超吸引,而且味道都好正!我地散叫咗几款觉得最靓既食物黎试~ 细问之下,原来粉红色系火龙果带出嚟嘅颜色,但系食落完全唔觉得有火龙果嘅味道🤩漫天樱花虾炒饭 ($98)樱花虾同虾仁作为炒饭嘅配料,食落口感同埋味道层次都好丰富!而且粉红色嘅炒饭真系超级吸引,粒粒分明,够晒镬气~樱花虾粉粉拌面 ($75)望住师傅亲手做嘅粉红手制拉面,卖相吸引之余亦都好有口感,加埋青瓜丝同埋大量嘅樱花虾,味道好鲜!玫莓脆脆猪颈肉 ($95)食落比较脆身既猪颈肉,加上秘制的草莓,玫瑰糖醋汁,食落酸酸甜甜好惹味!梦幻云朵虾球 ($135) 配上自家调配的樱花蛋黄酱・卖相超吸引🥰 虾球大大只又好新鲜弹牙,炸完再加上蛋黄酱系好味到唔识形容😍另外我地谂住成个餐都再粉红啲,叫埋甜盐物语樱花特饮 ($38)同玫瑰醉迷丸子 ($36)饮品有盐渍樱花系入面,加埋柠檬及口感十足的椰果,饮既时候清新得黎有层次~ 酒酿丸子卖相都好靓,而且带淡淡嘅酒香,同啲烟韧丸子好夹☺️