餐厅: Dorsett Café
资讯:

2018-05-15 2124 浏览
母亲节一家人一行8人食晚饭🍚,系 open rice  见到 Dorsett Cafe 有折。 虽然八折唔系好吸引,但佢胜在冇限时限刻,冇分时段。 因为我问过几间餐厅都系得2个钟食,最怕亲戚细佬妹迟到唔生性,食到赶头赶命就唔好啦。其实餐厅唔算好大,去到时已坐满七成。 但坐位一D都唔迫夹,环境舒服。是日系半自助晚餐,有沙律🥗,餐汤🍲,头盘,饮品🍹及大盘4款选一款! 冻盘 - 厚切三文鱼刺身🍣, 八爪鱼🐙, 翡翠螺🐚,熟虾🦐。 都算新鲜,最钟意三文鱼成盘成盘放出来,想夹几多都得。头盘 - 生牛肉薄切🥩,新鲜好味。韩式炸鸡🍗,炸饺子🥟,蒜蓉包🍞,不过不失。餐汤 - 一中一西,冇咩特别沙律 - 6款,都系一D大路嘢大盘 - 有4款选择,我地Share食4款都有拣。~ 龙虾芒果汁,我就觉得个汁太甜,可能系个人口味啦,细佬妹又唔觉㖞。~ 鹅肝牛柳,个个都话正,好有牛味,又有口感。~ 羊扒大虾,一D都唔稣,只虾都有手掌咁长。~ 半只烧春鸡,普普通通,冇唛惊喜。甜品 - Dreyers 雪糕,3-4款cheese cake🍰 . 同有一部即制 Pancake 🥞机。揿一个制,见到佢由pancake 酱
母亲节

餐汤 - 一中一西,冇咩特别

沙律 - 6款,都系一D大路嘢

大盘 - 有4款选择,我地Share食4款都有拣。
~ 鹅肝牛柳,个个都话正,好有牛味,又有口感。
~ 羊扒大虾,一D都唔稣,只虾都有手掌咁长。
~ 半只烧春鸡,普普通通,冇唛惊喜。

甜品 - Dreyers 雪糕,3-4款cheese cake🍰 . 同有一部即制 Pancake 🥞机。揿一个制,见到佢由pancake 酱, 漫漫煮熟做 Pancake 再跌落只碟到,有4款酱料加落去,有好多小朋友围住整。

总括来讲,食物都算新鲜,refill 都快,环境舒服,食得唔赶( 虽然冇 view).

最尾当我哋走时,有个高高地同事问我哋有冇揸车,有免费拍车㖞
。 仲问我哋冇揸车会点样走,(我哋之前系行过来)会唔会搭地铁,佢话洒店有 shuttle bus 出葵芳,( 但刚开车走了) 。 我地费事等为有搭的士,但佢话比较难截车,叫我哋坐阵等,帮他地叫到车先叫我哋出去,最后真系要等成十几分钟先有的士,不过唔紧要啦,又唔使我哋截。
2018-05-13
庆祝纪念