2008-05-12
11.05.2008今次你小弟第一次去"板长", "板前"就去过好多次, 因此佢哋宣传都系话板长会正啲~~~因为老婆响九龙湾工作, 佢就话板长啲嘢好对办, 仲话个味增汤好好味添, 搞到我成日都想去试下......本来订咗食lunch buffet, 不过因为囝囝满咗3岁, 食buffet计落要成9旧, 计落都几鬼贵, 而且系lunch咋, 食其他嘢仲好, 所以改咗去淘大板长食!!可能未够1点, 而且我住order枱, 所以好快有位, 之后用食buffet价钱嘅心态, 尽情咁叫, 叫到成枱都系, 仲俾老婆话~~~ 我最记个味增汤真系几正, 仲有薄薄几块三文鱼嘅下栏(鱼皮同鱼肉之间果层啡色嘅物体, 真系物尽其用!!), 虽然系咁, 不过几好好味!! 果个位置系几腥嘅, 不过又完全冇腥味, 一定落过唔少工夫!! 其他寿司都好对办, 不过就冇我最喜欢嘅秋刀鱼&赤贝, 不过有好肥美嘅响螺&天使虾补数都好满足!! 地方又舒适, 全家都食得好开心, 笔竟系节日里可能食得舒适又唔系太贵, 非常满意!!
11.05.2008

环境灯光令人食得舒适!!