2019-11-11 2125 浏览
星期日落左堂就会搭船⛵️去尖沙咀食饭,一来过海,😋二来尖沙咀多d野食。加拿芬道个边会比较多野食,再厚福街就系尖沙咀嘅食街添啦。😍H8呢到有好多高质餐厅,平时放工食就梗系唔平啦,但依加lunch time 就可以去食佢地嘅lunch set nah。😂今日我地就去左21楼嘅本阵食🤤烧肉午餐。佢个lunch set 价位都几ok,有唔同类型嘅肉类set,每个lunch set 都会有⭐️前菜、汤、饮品同甜品。系高质食府到食lunch 性格比会比较高,这是常识吧。佢呢到有tatami 同卡位,我想望景,所以就拣左tatami位。😊我地叫左个$149特上午市烧肉定食。⭐️前菜芽菜落左黑椒调味,所以都几好味。⭐️蛋花汤🍳除左蛋之外,佢仲有昆布、菇片、葱等等⋯⋯汤都好高质啊!⭐️牛肉🥩就咁睇好似好普通,但系烧起来同食落就真系好感动!烧嘅时候,好清楚见到佢d脂肪同肉嘅比例接近一比一,食落去第一啖,除左「嗯」🥰都讲唔到其他野,脂肪系我个口到溶化左,再送啖白饭,超级满足!⭐️饮品苹果汁🍹橙汁佢个橙汁有果粒啊!⭐️甜品最后呈上甜品,真系大满足!🍦P.s 呢到嘅服务员态度好好啊😊

😊我地叫左个$149特上午市烧肉定食。

⭐️前菜
芽菜落左黑椒调味,所以都几好味。

⭐️蛋花汤🍳
除左蛋之外,佢仲有昆布、菇片、葱等等⋯⋯汤都好高质啊!

⭐️牛肉🥩

⭐️饮品
苹果汁🍹橙汁
佢个橙汁有果粒啊!

⭐️甜品
最后呈上甜品,真系大满足!🍦

P.s 呢到嘅服务员态度好好啊😊