2022-05-29 170 浏览
📍 📍 Happy Paradise (中环)中环苏豪士丹顿街52-56号明兴楼地下上层餐厅感觉好通风,好舒适。夜晚就会好似酒吧,系中间位置设置一个吧枱,餐厅好岩打片📸餐厅系Little Bao既姐妹店,都系fusion 菜😋我叫左💰368/per person ,包左4starters ,1main ,同1dessertStarter(6简4 )1)SOURDOUGH EGG WAFFLE2) GINGER SCALLION "CRAB"3)RAW SCALLOP "AGUACHILE"4)TRUFFLE CHICKEN WING5)WARM MAZARA PRAWN (+50) 6)BURRATA TOMATO👉 SOURDOUGH EGG WAFFLE😋😋😋😋/5手工天然酵母鸡蛋仔配乌鱼子酱,鸡蛋仔外面脆卜卜,入面就烟烟韧韧嘅,好松软。加埋配上橄榄油乌鱼子酱,几惹味👍🏻👉 RAW SCALLOP "AGUACHILE"😋😋😋😋/5鲜带子刺身配姜油丶四川青花椒汁,侍应将一壶绿色嘅汁倒入碟,个汁系四川风味嘅花椒汁。带子连埋少少花椒汁一齐食,酸酸地好开胃,之后有阵麻辣味岀黎,个花椒味又

📍 📍 Happy Paradise (中环)
中环苏豪士丹顿街52-56号明兴楼地下上层

Starter(6简4 )
1)SOURDOUGH EGG WAFFLE
2) GINGER SCALLION "CRAB"
3)RAW SCALLOP "AGUACHILE"
4)TRUFFLE CHICKEN WING

👉 SOURDOUGH EGG WAFFLE
😋😋😋😋/5

👉 RAW SCALLOP "AGUACHILE"
😋😋😋😋/5
鲜带子刺身配姜油丶四川青花椒汁,侍应将一壶绿色嘅汁倒入碟,个汁系四川风味嘅花椒汁。带子连埋少少花椒汁一齐食,酸酸地好开胃,之后有阵麻辣味岀黎,个花椒味又香,唔会好辣但好过瘾特别,而且带子又新鲜。

👉GINGER SCALLION "CRAB"
😋😋😋😋/5
姜葱炒椰菜花配炸脆蒜,椰菜花同脆蒜姜葱一齐炒,椰菜花面层有层焦糖,咬落去外面脆卜卜,加埋姜葱炒真系好有食紧姜葱炒蟹既感觉,好味又惊喜。

👉 BURRATA TOMATO
😋😋😋😋/5
布拉塔芝士沙律,车厘茄,沙姜,紫苏叶,无谂过芝士加沙姜系咁夹,加埋车厘茄酸酸甜甜成件事好有层次好夹👍🏻👍🏻

Main (4选1)
1)CUMIN/SZECHUAN FRIED CHICKEN 2)SEARED SKIRT STEAK NOODLES
3)YELLOW WINE CHICKEN (+100)
4)MIDNIGHT FRIED RICE (+200)

👉Seared Skirt Steak Noodles
😋😋😋😋
香煎澳洲和牛胸腹肉炒粉,个粉好滑,d汁好挂面,个牛岩岩好唔韧,个面仲有有少
咸柠檬系面几特别。

Dessert (2选1)
1)ILOVE MOM
2)MOCHI APPLE PIE

👉 MOCHI APPLE PIE
😋😋😋😋/5
外面系糯米皮脆脆地,入面烟烟韧韧仲有有暖笠笠嘅苹果馅加埋椰汁忌廉,又唔会过甜😋😋朋友生日仲送左两杯酒俾我地👍🏻👍🏻

回头:yes,食物充满特色,每一啖都充满惊喜,而且餐厅会定时有新菜式推岀😋😋😋
#kermit食在中环
#kermitweekdayslunchset