2012-01-11
短短十日就已经黎左两次! 第一次食完, 太满足, 好想试埋其他菜式, 于是好快又黎! 两次都系 weekday 太概 9pm 入坐, 唔洗等位! 以下系总括两次黎试过既菜式:肉骨茶 - 味道当然冇星马当地咁浓, 但星马食到o既略嫌太油腻, 呢度o既肉骨茶味道算正宗, 药材味香, 汤好清唔会好肥腻, 赞! 只系份量少得出奇, 两人饮, 每人分得半碗 ....黑松露炸豆腐 - 呢个真系超好味! 两次黎都有食! 大力推介! 炸玉子豆腐中间酿左蔬菜蓉, 豆腐上面铺满香到晕o既炸野菌, 加两片黑色o既松露! 十级浓郁松露香!加央炸虾丸 - 个人唔系太钟意炸物甜食, 所以呢个系咁多样之中我最不感兴趣, 系普通炸虾丸中间酿左加央(椰香味甜甜的蛋黄酱), 同行友人非常赞赏果个热辣辣爆浆效果 ~黑色炒萝卜糕 - 唔记得左正确个名, 好特别o既一道菜, 又甜又辣又咸, 讲唔出用左咩酱料, 就系会一旧接一旧系咁食, 令人上瘾o既味道!招牌海南鸡饭餐(+$8转鸡脾) - 先讲下果碗极巨争议性o既油饭! 有人钟意油份油香较重, 但食落淡口, 呢度o既油饭系爽身较浓味, 个人十分钟意! 鸡加左钱转鸡脾, 所以滑
招牌海南鸡饭餐(+$8转鸡脾) - 先讲下果碗极巨争议性o既油饭! 有人钟意油份油香较重, 但食落淡口, 呢度o既油饭系爽身较浓味, 个人十分钟意! 鸡加左钱转鸡脾, 所以滑系必然, 令人欣赏o既系只鸡竟然能够做到零脂肪! 鸡皮都可以放心食! 个餐连埋一杯鸡汤, 正! 绝非死咸o既味精水! 好鲜鸡味! 饮哂!
烧鸡饭 - 冇加钱, 今次试试鸡胸, 都好滑㖞! 以后都唔洗加钱转脾喇!
加喱喇沙(海鲜 or 鸡扒) - 有鸡扒呢个选择实在太好! 好怕食"海鲜"xxx结果系梅虾+车呔鱿鱼+腥口(青口)! 呢度o既"海鲜"如何就要等其他食家试试! 喇沙汤底方面, 厚而不咸, 赞! 鸡扒入味, 都系零脂肪! 赞!
炒贵 dill - 最唔洗试系呢个喇, 卖相同味道都系一 D 都唔正宗, 可以话系冇乜味 ......
蒜蓉炒介兰, 马拉盏炒介兰 - 味道正常, 不过两次都只系得介兰 ....
除左肉骨茶外, 其他食物份量都几多, 热饮如玫瑰茶系有免费加水! 服务都好好呀, 鸡扒喇沙系新菜式, waitress 好 nice 过黎问我地意见! 第二次 4 人黎, 合拼左两张台后有 D 高低唔平, waiter 好细心自动帮我地垫高左张台