2009-07-13 16 浏览
记得上次写呢间餐厅的食评已经差不多一年前, 一年后再次帮衬, 比多次机会佢, 睇下会唔会有进步!!??平日晚上8时多来到, 餐厅无咩人, 好多座位任君选择, 记得上次食过麻麻地的海南鸡饭同港式炒贵习后劲失望, 今次试下是日晚餐的海鲜喇沙($75), 包柚子蜜一杯, 尚有其他80几蚊的晚餐可供选择, 但最奇怪的系只有海鲜喇沙的晚报餐系唔送餐汤同面包, 我唔系贪心, 只不过唔知点解咁小家同寒酸????????讲番个海鲜喇沙, 色水像咖哩汤底咁黄, 心里已凉了一截, 看来系黄姜粉下多了吧!!?? 佢有浓浓的椰香, 似系新加坡椰味重的派系, 但食落去则无咩味道, 香茅味同辣味亦不足, 仲要唔知点解有好多椰丝, 配上雪藏鱼, 虾等海鲜, 在香港食的喇沙没有蛳蚶亦不奇怪, 因为始终保持新鲜蛳蚶系要好多工夫, 但连平宜的配料豆腐卜都无, 就真系唔知佢地想点?? 完全系水准以下的食品 !! 下次咪搞我啦!!埋单连加一$82.5, 价钱唔平, 只少以咁的价钱会食到好d的喇沙, 不过服务尚算几好, 见佢地晚市做紧推广, 食满$150可以加$1送红烧bb鸰, 食满$200送红豆冰, 而且可以同时享用, 但系

完全系水准以下的食品 !! 下次咪搞我啦!!

埋单连加一$82.5, 价钱唔平, 只少以咁的价钱会食到好d的喇沙, 不过服务尚算几好, 见佢地晚市做紧推广, 食满$150可以加$1送红烧bb鸰, 食满$200送红豆冰, 而且可以同时享用, 但系佢地的客人依然唔多, 加上食物水准唔高, 睇来离开佢地的结业已不远了, 如果我下再来到愉景新城, 我会乖乖地去food court食, 因为无期望, 所以起码唔会咁失望
.......!!