2023-04-27
包饺掂🥟👍🏻我谂唔少香港人都钟意食饺子,今次嚟到呢一间生饺子舖,买咗几款饺子试吓🥟🥟💓除咗一般成日见到嘅韭菜饺之外,仲有好多唔同嘅口味,包保大家日日食都唔会厌😆😆 骤眼睇落去饺子都非常之大粒,馅料非常之多🈵🈵店主就话一磅饺子就已经有17至18只!对我嚟讲,一餐应该食唔到一磅😜店主就话唔需要担心,买咗食唔晒既饺子可以放落冰箱,可以摆到个几礼拜~香茜芹菜肉饺🥬(一磅)$46今次买既4个口味中,最清淡既款式,唔好以为清淡到无味,好多人都抗拒芫茜味,呢个就恰到好处,有少少芫茜味,菜肉比例平均💓💓沙爹金菇肉饺🍲(一磅)$52爱食重口味人仕注意!呢个饺子系必定要试,我只系好简单用清水恰,饺子味都好浓郁,个味系夸张到令到个清水都充满沙爹味。💓💓😆广东鲜虾云吞🦐(一打)$48云吞亦皮薄馅靓。云吞小巧有金鱼尾,虾仁和肥猪肉比例恰好,虾肉爽口,肥肉甘香,加上混入炸过的大地鱼粉,浓郁惹味💓💓极上水饺皇💯💯(一打)$48皮薄馅靓,真材实料,大小一口一粒,入面仲有大大粒虾🦐👍🏻👍🏻木耳丝多,笋丝、木耳丝都非常爽口弹牙,口感丰富。有几粒我仲食到好似有冬菇,劲香🤤🤤
香茜芹菜肉饺🥬(一磅)$46
沙爹金菇肉饺🍲(一磅)$52