今日红雨去咗一间旺角拉面店食拉面,就有时食拉面可以坐得舒服都系好感恩,因为有时啲拉面店舖头细细大家坐到好迫,然后身贴身咁样食拉面,有时都系食完就走!想坐多5分钟饮杯水都好似好唔应该咁,呢一间拉面店我觉得坐得舒服,我觉得会系一种享受,睇吓佢嘅装修,又睇吓佢煮面,其实都系学紧嘢啊!🍜海老爱食者拉面 $148 👍🏼推荐指数8.5 /10➡️期间限定⬅️🏆每日只卖十五碗有七只大虾浪住碗面,然后有三只大虾头、有叉烧、有糖心蛋,成件事摆上台卖相系好震撼嘅!啲虾系比火枪烧过,有啲烧烤味,个虾汤算系几龙口,唔错嘅选择,不过如果你唔钟意浓汤嘅话,可能你可以落单嘅时候写要淡啲嘅汤都得,不过呢个过程,对于钟意食虾嘅朋友系会好开心,面嘅质地来讲亦都系中规中矩嘅,系咪好弹牙呢?咁我会话啲面弹牙D呢就更好啦,最紧要成件事系有诚意嘅。🦐🦐🦐🦐❤️❤️❤️❤️🍜肉爱食者拉面 $120👍🏼推荐指数9/10睇相就知你碗面几咁架势堂啦!猪骨浓汤配上面,再加上咁多叉烧呢个造型简直冇得输,你睇吓佢糖心蛋,系一种诚意与技术再加用心设计嘅结果,葱花及荀绝对系非常配合!但系我谂紧一个问题?其实啲叉烧好似晾衫咁放喺个碗边,系会冷亲啲叉烧,尤其今日

海老爱食者拉面

🍜海老爱食者拉面 $148
👍🏼推荐指数8.5 /10
➡️期间限定⬅️
🏆每日只卖十五碗

肉爱食者拉面

🍜肉爱食者拉面 $120
👍🏼推荐指数9/10
睇相就知你碗面几咁架势堂啦!
猪骨浓汤配上面,再加上咁多叉烧呢个造型简直冇得输,你睇吓佢糖心蛋,系一种诚意与技术再加用心设计嘅结果,葱花及荀绝对系非常配合!但系我谂紧一个问题?其实啲叉烧好似晾衫咁放喺个碗边,系会冷亲啲叉烧,尤其今日红雨天气凉凉地,我真系觉得啲叉烧如果热啲就好啦!
讲返正经叉烧质地系软熟,唔系太浓味,如果佢系厚叉烧就另外一番风味,唔讲你唔知里面真系有啲厚叉烧粒粒喺里面,咁即系你可以食到唔同形状嘅叉烧有唔同口感,不过日本拉面嘅精髓其实应该系热辣辣同埋叉烧嘅肉味浓厚一啲咁会更完美啰!
系呀系好多叉烧啊,不过啲叉烧冻亲佢呢!如果有办法个碗热啲,或者啲叉烧热啲就唔会好似晾衫咁浪住啲叉烧啲叉烧冻咗,不过想食咁多叉烧同埋失眠同埋饮汤喺埋一齐都要好多细节位处理得好好完美!咁我哋依啲人都系鸡蛋里挑骨头姐,呢碗面系上盛嘅!👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼❤️❤️❤️❤️🥓🥓🥓🥓

炸章鱼丸

🍜炸章鱼丸
👍🏼推荐指数 7/10
炸章鱼丸其实都系唔系呢个日本拉面嘅主打啦!咁所以佢做得出来都不过不失唔错嘅!最钟意佢唔系好多汁啰!食得过㗎!🙌🏻🙌🏻👍🏼👍🏼

拉面店嘅环境就系咁啦!
海老爱食者拉面
肉爱食者拉面