2023-05-30
身为半个深水埗街坊 竟然而家先发掘到呢间高质素食餐厅( ᵒ̴̶̷᷄꒳ᵒ̴̶̷᷅ )附近除左素年 推介大家仲可以试黑窗里 @blackwindow___ 佢每日都唔同餐单 可以当日早上去佢ig睇可以whatsapp留定想食既 尤其假日记得要留啊.ᐟ.ᐟ我有个星期六2点几去一入铺头店员话卖清光啦 好彩有留定( ˙֊˙ )◦ 鲣鱼南瓜味噌汤第一次试咁样既味噌汤本身以为南瓜会系固体咁一旧旧原来已经煮到溶左落个汤度 令个汤有少少creamy又甜甜地(˙𐃷˙)◦ 花椒合桃麻酱凉豆腐淋系上面个酱感觉似口水鸡酱再捞埋合桃碎同麻酱又变左担担面咁 好神奇就算咁多调味 竟然仲食到浓香豆味.ᐟ◦ 南印椰香乳酪蘑菇芝士masala饭平时同男朋友食饭都多数嗌唔同款试今次呢个饭太吸引就一齐叫左好彩咋 好食到唔想同人share( ͡° ͜ʖ ͡°)Masala咖哩香料味层次丰富 少少辣好惹味 加左椰香中和又唔会太刺激用左芝士同蘑菇两款有肉口感既食材特别系芝士真心似煮淋哂既鸡肉我地食肉兽食完都好满足 劲快清碗( ˃ ᵕ ˂ )◦ 甘菊柠檬soda一饮以为系kombucha( Ꙭ)!酸味同气泡都好天然 饮落好舒服◦ 姜汁麦
佢每日都唔同餐单 可以当日早上去佢ig睇
可以whatsapp留定想食既 尤其假日记得要留啊.ᐟ.ᐟ
我有个星期六2点几去
一入铺头店员话卖清光啦 好彩有留定( ˙֊˙ )
◦ 鲣鱼南瓜味噌汤
就算咁多调味 竟然仲食到浓香豆味.ᐟ
◦ 南印椰香乳酪蘑菇芝士masala饭
平时同男朋友食饭都多数嗌唔同款试
今次呢个饭太吸引就一齐叫左
好彩咋 好食到唔想同人share( ͡° ͜ʖ ͡°)
Masala咖哩香料味层次丰富
少少辣好惹味 加左椰香中和又唔会太刺激
用左芝士同蘑菇两款有肉口感既食材
特别系芝士真心似煮淋哂既鸡肉
我地食肉兽食完都好满足 劲快清碗( ˃ ᵕ ˂ )
◦ 甘菊柠檬soda
一饮以为系kombucha( Ꙭ)!
酸味同气泡都好天然 饮落好舒服
◦ 姜汁麦芽豆乳
呢杯我都中意 姜味够强烈( ⋅֊⋅ ).ᐟ.ᐟ
麦芽味相对就唔出
食完好impressed 已经好期待下次黎试素食既唔同变奏啊(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)
顺带一提 除左餐厅佢仲系一个艺文空间
有兴趣朋友都可以留意下佢地既活动·͜-