2024-09-04 658 浏览
小编有日去朗豪坊namco玩抛彩虹,玩万之后想买少少野返屋企,觅食期间见到有个可以见到员工亲手包包子的外卖小店,而且写住“全港首间酱肉包主营店,绝无仅有!引领香港包点新潮流!”,觉得几特别,就买咗几个新鲜热腾腾的包子及小米粥酱肉大包店舖嘅主打菜,切开一半就见到好多香菇同猪肉馅,各份量一半一半。香菇味同酱汁香浓,猪肉味都突出,口感类似小笼包入面嘅馅。白包松软,带点微甜。鲜肉小包玉米鲜肉小包馅料一样,不过有一个就多左玉米粒,鲜肉馅食落好似小笼包的肉馅,爆juicy。小包size大概一口再大少少,食几件就已经好饱。小米粥如果早上觉得食包子有点腻,都可以试下这个简单健康的小米粥,清清淡淡。无糖豆浆香浓多汁嘅大包配上无糖豆浆,豆味尚算突出,食落一啲都冇负罪感。881包子旺角亚皆老街33号地下B号舖#旺角美食 #旺角 #旺角包子 #包子店 #包子 #881包子 #酱肉大包 #鲜肉小包 #玉米 #小米粥 #无糖豆浆 #foodie #foodiehk #hkfoodie

酱肉大包

鲜肉小包