和富道一带都几多唔同嘅小店,记得以前趁工作冇咁忙,都会同一班吃货同事行几个字去𠮶边食lunch,好挂住呢啲日子啊🥹 冇过去𠮶边一排,发现以前食开嘅小店执咗,不过都仲有几多小店我未帮衬过💛,例如👉🏼 𝕊𝕥𝕦𝕕𝕚𝕠 ℂ𝕒𝕗𝕗𝕖𝕚𝕟𝕖☕️ 佐敦同埋火炭都有分店,但系我一间都未去过😛一行入去已经闻到好大浸咖啡嘅香味☕️ 同埋见到一包包唔同款式嘅咖啡豆~ 不过为免瞓唔着,所以今次冇饮到咖啡😛➿ 慢煮牛肋肉酱 • 芝士薄脆 • 红酒汁 • 意大利面 ($168)如果钟意食手工意大利粉嘅烟靭感,呢度每日新鲜制造嘅手工意粉会满足到你~ 咁阔嘅意粉真系好少见,食落特别有口感😆 特别钟意佢嘅芝士薄脆🧀 一啲都唔「薄」,芝士味超级浓厚,个形态又为卖相加咗好多分!➿ 北海道带子 • 泰芦笋 • 墨汁 • 意大利炖饭 ($158)墨汁菜式总会令大家又爱又恨😛 个人认为好食嘅话,牙缝黑色都值得啦😌 呢个意大利粉饭饭粒几软冧,带子两面煎得金黄,生熟度处理得唔错~➿ 焙茶拿铁 ($45)龙猫拉花好可爱😍 latte都好香滑~➿ 朱古力 ($45)咕咕力味几浓郁🍫 而又唔会冇咗牛奶味🥛

➿ 焙茶拿铁 ($45)
龙猫拉花好可爱😍 latte都好香滑~

➿ 朱古力 ($45)
咕咕力味几浓郁🍫 而又唔会冇咗牛奶味🥛