2023-07-07
7 Jul 2023话说今日想去奇迹拉面打大佬,点知佢今日装修开6:00pm,到咗旺角先知道🫣即刻上拉面关注组睇,介绍咗呢间,不得了!一入到去紧系坐吧枱,方便同师傅倾计丫麻。劲喜欢食虾👅一碗日卖15碗嘅拉面,果然利害,汤底好香猪骨mix虾油香,师傅话猪骨浓汤用咗10个小时,以西班牙上等猪去煲,成本不低,而我呢个系清汤,只系用咗7小时去煲,虾汤就用虾头同虾壳去煲。两个汤底mix埋就完美哂,因为用浓汤会抢哂啲虾汤味。又鲜又甜。而个面系用生面,粗幼度适中,带有口感,咬两啖啲汤底味出哂嚟,做到汤面合一👅再加上有樱花虾,成碗面嘅虾味升华到另一个层次叉烧唔鞋,但真系好普通,无所谓啦,都唔系主角🤣塘心蛋,够流心!煮用时间控制得几好。主角:虾头,注意⚠️内有虾膏👅虾控必食,劲香虾味👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼主角:赤虾🤤师傅将个虾身烧到好香,焦焦地,成碗面嘅主角,果然好强劲!OVERALL,呢间拉面店好强劲,个汤底太好味,我忍唔住叫咗个替玉!加面底,饮埋啲汤佢先够喉!
即刻上拉面关注组睇,介绍咗呢间,不得了!
一入到去紧系坐吧枱,方便同师傅倾计丫麻。
劲喜欢食虾👅
再加上有樱花虾,成碗面嘅虾味升华到另一个层次
叉烧唔鞋,但真系好普通,无所谓啦,都唔系主角🤣
塘心蛋,够流心!煮用时间控制得几好。