餐厅: 黃珍珍泰國菜館
资讯:

话说阿妈想我地一家人聚埋一齐食餐饭, 等一定三口多d 机会见下面就决定o左每个月由佢请食一次好野!! 阿妈真系用心凉苦!!第一次系筲箕湾食第二次我无法出席第三次阿妹无法出席(http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1914713)今次齐人喇!!阿妹一早订o左九龙城黄珍珍, 呢间我系第二次来因为兼职早o左收工, tea time 又食o左个好悠闲o既burger, 结果我比预定o既时间早o左半o个钟到!!等到咁上下, 我就攞o左位先!! 点知楼上个服务生就咁比个楼梯口o既枱我!!~~订o左位唔系应该reserve 先架咩!?!? 个服务生求其见有位就叫我坐落去????同第个讲, 就叫我让返张枱出来, 叫我落去等过!! 咁订来做乜, 有乜意思~~之后睇返隔离12 位o个张又会有个reserve 牌咯~~~ 咁都得....就o系想同佢理论o个阵, 阿妈, 阿妹同未来妹夫就到o左!!~~ 佢地话无所谓, 咁就无所谓咯~~我提议o左生虾刺身, 同沙爹串烧, 阿妹就拣o左明炉乌头同椰汁杂菌鸡汤, 未来妹
就决定o左每个月由佢请食一次好野!! 阿妈真系用心凉苦!!

第一次系筲箕湾食
第二次我无法出席

今次齐人喇!!
阿妹一早订o左九龙城黄珍珍, 呢间我系第二次来

就o系想同佢理论o个阵, 阿妈, 阿妹同未来妹夫
就到o左!!~~ 佢地话无所谓, 咁就无所谓咯~~

我提议o左生虾刺身, 同沙爹串烧, 阿妹就拣o左明炉乌头同椰汁杂菌鸡汤, 未来妹夫
叫o左个榴梿炒饭!!
咁多味, 系个炒饭有一旧旧o既榴梿肉, 甜甜地, 几好味
我之前食咁多次泰国野都未试过
椰汁杂菌鸡汤(记得系有杂菌的,因为仲有个就咁椰汁鸡汤)就真系, 成锅白色椰汁咁~~ok o既
个乌头同d 生虾都算新鲜
唯独是个串烧一般

四个人食五样野, 个个都食得好饱, 埋单五百几

总结, 食物就一试无妨, 价钱略贵, 环境尚算有气氛

最紧要系一家人一齐食饭, 未来妹夫
又识搞气氛, 餐饭个个都食得开心
一家人食饭, 最紧要就系咁!!
生虾刺身
榴梿炒饭